Noční (sSuchá) Praha

19.-20.08.2011
Autor textu Foto / video Ostatní
Hynek, Iva, Honza S
Korektura a doplňky Hana
Hynek
Fotogalerie
Interaktivní mapa

Kalimerova Praha
Stromy a větve na několika místech spadly na vozidla, chodníky nebo zablokovaly ulice. „Ve Fillově ulici poškodil spadlý strom dvě zaparkovaná auta, plot a dopravní značení,“ uvedl dispečer. Stromy museli hasiči odstraňovat z komunikace na Břevnově, v Klostermannově ulici, ve Čtyřdílné ulici v Záběhlicích, v Dolnocholupické ulici v Dobřanech a v ulici K Radotínu. Na Smíchově spadl strom do dvora domova pro...(zprávy z novinky.cz 19.8. 18:07)
Ale to NÁM NEVADÍ. Když máme jet, tak jedeme! Naše dříve mokrá Praha pod Suchým vedením se zdatnou sekretářkou bude suchá. A začneme ji chorvatským vínem, vkladem Zdeňka.

Nejdříve jsme Prahu obhlédli z výšin hradu:
Následoval bublifuk (video) na náměstí Karla, Žofín (vlevo vidíte Mánes, vpravo Hradčany)
Stoupání na Petřín jsme začali u soch Olbrama Zoubka - pomníku obětem komunismu.    
Přes Hradčany kolem Hanavského pavilonu jsme se konečně dostali k tomu hlavnímu, pivu a ochutnávce pochutin, kterou pro nás připravili dámy. Chyběla jen Mirkova bábovka. Zdá se mi, že největší úspěch měli kokosové kostky od Lenčiny maminky ("příště už to dělat NEBUDU").

 
Sobotní denní etapa s třemi Jany ze Smíchova začala kolem zavěšených aut Davida Černého v Meetfactory k turisticky neznámému výhledu na Prahu od kostelíka sv.Filipa a Jakuba na Zlíchově.
Pak jsme zajeli pod mosty. Pod velký na Barrandov a ke "Kalimerově dopravní čtyřce" (2 koleje, 1 silnice +1řeka)

Prokopské údolí jsme začali pivem s kočkou, projeli Bojiště od Kurta Gebauera a pak paintballové (ještě se nestřílelo).
Nakoukli jsem do středověku v Řepých a pak se naplnili (kulajdou, kuřetem, krůtím, králíkem...) v restauraci Na růžku (jako při první Noční Praze 2003) v Mořině. Trochu kalorií jsme spálili při stoupání na lomy Amerika, kde hoši vzpomínali na mládí.
Další body cesty byly svatební hrad Červený újezd ("Hrad" z roku 2001 -názory na něj byly rozporné, navštivte jej, ať si uděláte svůj), rodný dům Olgy v Hostivici (renovovaný), Bílá Hora, Hvězda. Pac a pusu jsme si dali pod stromy ve stejnojmenné pražské časti.    
Podobný popis obohacený o řadu odkazů (především od Honzy Suchého) najdete na stránkách Honzy Kalimera.    

A některé jezdily(?) i v neděli:

Japonské foto
Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.
Translate this page to:

Na hlavní stránku HaHyy