Večerní Praha a Karlštejn

Dlouho plánovaný večerní průzkum matky (měst) se skutečně uskutečnil a povedl se, přesně dle plánu Lenky. Sešli jsme se u Ivy, která neprojevovala moc nadšení, že je nás tolik, ale dala nám najíst a nevyhnala nás. Ostatní Pražandy nás čekali před Výstavištěm a po průjezdu Stromovkou jsme vystoupali na Letnou, kde jsme pokřikovali na Orlíky (čímž jsme si vykoledovali rybí makovec) a pak už nás čekal nádherně osvětlený a téměř turistů prostý Hrad. Vorlům se skoro podařilo se ztratit, ale díky vrozené inteligenci zase najít. Karlův most je plný i v pozdních večerních hodinách, ale panorama Hradčan je nádherné kdykoli. A opět jsme přes Letnou a Stromovku sjeli na Výstaviště a v pohodě stihli poslední program Křižíkovy fontány.
Po nočním přespání u obětavé Ivy jsme pak druhý den absolvovali výpravu do "Ameriky" a na blízký Karlštejn. Vzhledem k panujícímu vedru jsme u Hlásné Třebáně (nikdo se mnou nechtěl zpívat) vlezli do Berounky. HaHy si sice nevzali plavky, ale vůbec nikomu to nevadilo.
Za nádherný víkend děkujeme hlavně Ivě, že s přehledem zvládla ubytování hordy venkovanů a naplánovala nádhernou trasu na Karlštejn a Ameriku a Lence, která Noční Prahu absolvovala ve středu se stopkami, aby mohla naplánovat přesný časový harmonogram, který jsme stejně nedodrželi. Že se to fakt uskutečnilo, svědčí níže promítnuté fotky. Jejich větší seznam naleznete zde.


Zapsala Hana redigoval Hynek