Závěr sezóny
Provodín

6.10. - 8.10.2023
Autor textu Foto / video Ostatní
Hynek, Iva (z Rajčete)
Korektura Hana
Foto Hynek , Foto Iva
Foto (i oslavenců) Lenka
Video z roku 2013
mapa-základna

Iva: První říjnový víkend se Spolek veselých cyklistů HAHY loučí se sezónou roku 2023. Nově zrekonstruovaná chata Sport v Provodíně vyhovuje našim požadavkům zhodnotit právě uplynuvší sezónu a současně zábavně i důstojně oslavit narozeninové kulatiny některých kamarádů z našich řad.
 
Páteční večer patřil vzpomínání nejenom na letošní sezonu
   
Kdo by si chtěl znovu zavzpomínat, co se dělo v roce 2013, může kliknutím na obrázek:

Též proběhla znalostní soutěž, tu jako obvykle vyhrál Karel, a tak se o ní nebudu rozepisovat. A opět Karel nám povídal o tom, jak jezdil vlakem ve Švýcarsku. Z závěru večera jsme si pouštěli videoklipy z uplynulých let, které  nám vybral Pavel. Děkujeme.
   

Sobota patřila oslavencům. Po rozdělení do čtyřech barevných družstev (losování stužek) jsme dostali mapu s vyznačenými body. Úkolem bylo dostat se na tato místa a tam se dívat a hledat zajímavosti a zvláštnosti a nejtěžší úkol, zapamatovat si je až do večera (!). Trasa: chata Sport, Jestřebí, Borek, kostel sv. Barbory, Zahrádky, hospoda U Dlabače (naštěstí možnost oběda), Novozámecký rybník, Karasy, Provodín - chata Sport. Družstva nejela najednou, aby nemohla opisovat. Šprti ještě navštívili Mnichovskou průrvu.


Místa zastavení:
   
Odpoledne měla družstva individuální program - objetí Máchova jezera. I když jsme měli svůj program pro oslavence perfektně připraven, hodil se ještě zbytek odpoledne pro dopilování detailů.

Večer jsme mohli riskovat. Tedy družstevně si poměřit síly v soutěži RISKUJ, kterou nám oslavenci připravili. Dostávali jsme otázky ze stanovišť trasy z oblastí příroda, historie, gastronomie, geografie. Hančí zase měla připravenu soutěž z filmových hlášek.

Historie za 200 - Kdy byl založen park u zámku Zahrádky?

   
   

Vyčerpání soutěžením jsme dostali najíst a napít, do sytosti. Guláš, pivo, víno, zákusek. To nám jubilanti udělali dobře v žaloudku.

Pak přišla řada na nás, zbytek. Na ty, co neoslavují. Také jsme je potrápili soutěží, po ní ale přišel na řadu KULTURNÍ DAR. Nejdříve byly proneseny oslavné básně (kamera HÁŇA):

Po umění slova přišlo na řadu umění těla, taneční představení. Každá skupina pojala představení specifickým způsobem.

Pozn: Bohužel hudbu k sudetské "makaréně" mi Youtube kvůli autorským právům vyřadil... Na celé video se můžete podívat kliknutím na odkaz na uloz.to.
 
 
Zábavní maratón byl zakončen předáním daru jubilantům, palubní lístky na plavbu po Vltavě.

Rád ještě přidám další odkaz na video. Dáreček totiž přivezl a premiérově promítl video z loňského závěru sezóny: 3 Sněhurky a 21 trpaslíků. Promítání mělo velký úspěch, děkujeme.

Posledním bodem programu bylo kytarové vystoupení MÍPÍ, které i takového sedana, jako je Karel, vytáhlo z pohovky a roztočilo k tanečnímu vystoupení.


Karlovo předtančení se stalo vzorem pro ostatní:
   

O neděli Iva na Rajčeti píše"V neděli se ozimnilo a spadlo i pár kapek". Rozdělili jsme se na aktivní cyklisty, kteří vyjeli směrem na Českou Lípu a po stezce na zrušené železnici Varhany:

Pěšáci se prošli na hrad Jestřebí:
   

Protože se nám na místě líbilo a zbylo dost míst v okolí na prozkoumání, dohodli jsme se, že závěr sezóny v roce 2024 bude na témže místě. Jako pozvánku můžete vzít následující fotky z vrcholku Spící panny (360°), kterou jsme společně s Mirkou prozkoumali.
     

Na hlavní stránku HaHyy