Přejezd Jizerek

26.2.2022
Autor textu Foto / video Ostatní
Hynča
Korektura Hana
Foto Hynča
Interaktivní mapa

První (zde na webu nezaznamenaný) přejezd Jizerek z Jakušic do Bedřichova se uskutečnil v roce 2018 a od té doby jsme jej vždy zopakovali. V letošním roce díky důchodu dokonce 2x. Ten letošní první přejezd se uskutečnil 26. února. Byla to ženská výprava: Eva, Hana, Hynča, Irinka, Laďka, Zlatka.
Ve vlaku s námi bylo mnoho běžkařů, a tak nebyl problém, aby nás i jedni vyfotili na startu:
V Jakušicích bylo spousta lidí, byly totiž závody. Po té, co jsme se protáhly davem a podjely ohraničení závodní tratě, se lidé ztratili. Kvalitní stopa ale byla závodnická:
   
Po té, co jsme přejely Orle,

začalo chumelit a trošku foukat:
   

Počasí nás ale nezpomalovalo, naopak. Nebylo namrzlo a vidina teplé Pyramidy nás hnala vpřed. Až tak, že jsem přijely PŘED OTVÍRACÍ dobou, v 10:40, otevíralo se v 11:00. Nechtělo se nám stepovat přede dveřmi a tak jsme si udělaly přídavek šup sem, šup tam.
 


   

Podařilo se nám zvládnout nejtěžší část část výpravy, překonat spánek po obědě, a pokračovat zmužile (smí se to napsat u ženského družstva?) dále.

Překvapením na louce u Jizerky před Pešákovnou byl lyžařský maškarní masopustní průvod masek. Že bychom to příští rok zkusily také v maskách, kdyby nebyl Babí hop?

   

Pak jsme se, již bez sněžení, kochaly zimními obrázky z Jizerek
   

Irinka, která ještě nemá na běžkách nanogrip, se trápila při stoupání po kasárenské. Nastoupila ale Laďka s kouzelnou lahvičkou rozmrazovače zamrzlých zámků automobilů a zbavila ji tvorby sněhových bačkor, nanesla nový vosk. Škoda, že pečlivěji neodvinula kovový bok vosku a trochu poškrábala skluznici.
 
ilustrační foto
   

Nyní by měl následovat obrázek nadšených běžkařek z cíle třicetikilometrové trasy v Bedřichově. Nu nadšené běžkařky byly, ale na stadion jsme dojely 3 minuty před odjezdem autobusu a radost z toho, že jsme všechny do autobusu naskočily, jsem už s lyžemi v rukou vyfotit nedokázala. Tak tedy příště.
   
     

Na hlavní stránku HaHy