Předvánoční procházka Prahou s Karlem Táchou

12.12.2020
Autor textu Foto / video Ostatní
Iva
Korektura Hana
Foto Hynek
Foto Iva
Interaktivní mapa

Letos již po 16. se v čase adventním procházíme matičkou Prahou. V době poněkud vymykající se normálnosti neb v nouzovém stavu koronavirové pandemie. Pod heslem "ústenky stále v pohotovosti" využívá lídr Karel absenci zahraničních turistů a pozve nás do nepřeplněného historického centra Prahy. Sraz máme na Staroměstském náměstí blízko nového Mariánského sloupu. Jako vždy se najde pár opozdilců. Ale i ti dorazí do akademické čtvrthodinky. Najdou se však tací, co si spletou Staroměstské náměstí s Malostranským a čekají tak úplněji jinde. Určitě jen informační šum :-).

 
 
Nečekaným bonusem se stává Astronomická věž pražského Klementina, která se nám postaví do cesty. Je otevřená veřejnosti, nikde žádné fronty a tak se bez problémů dostaneme až úplně nahoru na její ochoz. Fantastické výhledy na historické centrum i široké okolí Prahy jsou nám odměnou.




Karlův most obkroužíme ze všech stran a na samotném mostě potkáme originální průvod historických dětských kočárků. Místo malých dětí se vezou panenky mrkačky.




Neopomeneme si projít Nový Svět, malebný pražský kout, kde se zastavil čas. Kolem kláštera Kapucínů se dostáváme na Loretánské náměstí, kde naší předvánoční výpravu rozpouštíme.


V malé skupince ještě pokračujeme přes Petřínský vrch kolem nepříliš známe stavbičky Kazatelna a tak trochu profláknuté Petřínské rozhledny. Už se šeří, když zahradou Kinských sestoupíme na teritorium Smíchova. Posezení v útulném Sacra Restaurantu je pak důstojnou tečkou za 16. PpP.
   
   
     
Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.
Translate this page to:

Na hlavní stránku HaHy