(Labská)
Černá Hora

19.-21.7. 2019
Autor textu Foto / video Ostatní
Hynek
Korektura Hana
Foto Hynek, Foto Iva
Interaktivní mapa

Výjezd z Pavlova Hradu na Labskou boudu v Krkonoších je už tradicií od roku 2015. Varianty cest jsme už dost prostřídali, a tak letošním cílem "Labské" byla Černá Hora.
 
V Pavlově Hradu se mi nejvíce líbí sedět na terase, dívat se do krajiny se zapadajícím sluncem a "vést řeči" s kamarády. To je pěkný začátek i konec cest. Z nadhledu to Iva v pátek večer viděla takto:
   
Páteční večer jsme propovídali, tentokráte bez diskotéky. Vstávali jsem tedy brzo. Vyčistili jsme si řádně (!) zuby a dali jsme si vitamínovou snídani:

Foto Iva

V 9 hodin jsme byli připraveni sjet se sjet z Hradu dolů:

Na fotce chybí fotograf, elektro-Iva (poprvé jede "Labskou" na elektrokole).

Na začátku byla trasa jen lehce zvlněná, příjemná. Černá Hora v dáli ale zvěstovala, že radovánky přestanou a přijde pot a možná i slzy.


Na trase nad Černým Dolem nás dost překvapila Iva svou znalostí jednotlivých vrcholků a míst:"Přední Rennerovky a vedle Kozích Hřbetů je jasná Luční bouda a pak, více vpravo je Liščí hora".
   

Foto Iva
Obdivně jsme se otočili.

Iva stála nad námi u tabule...

Foto Iva
   


V Černém Dole došlo k rozhodujícímu trháku. Hana s Janou se utrhly a nekompromisně začaly stoupat. Zbytek peletonu před stoupáním začátečnicky chybně zahnul vpravo (Foto Iva):

a zbytečně dlouho se občerstvoval:
   

S těžkými žaludky se pak těžce stoupalo. Výhodu máme my, fotografové, kteří se na některých místech prostě MUSÍME zastavit a fotografovat (Karel, co stoupal na Stelvio to také zná).

Třeba kytičky
   
Nebo domečky:
   
Nebo potok
   
Nebo jiný potok
  Nebo Pavla se Sněžkou

Celou dobu výstupu nám dělala spojku Iva. A dokumentovala. Viz nejen následující foto, kousek pod vrcholem. DĚKUJEME!

Foto Iva
   

K vysílači jsme dojeli v 15:15, foto z vyvrcholení je na začátku článku.

Z vrcholku jsme, bože, klesli hluboko, až do Janských lázní. Na pár minut jsme si vyzkoušeli být lázeňskými hosty s kávičkou a promenádou.



Foto Iva


Foto Iva
   

Z lázní jsme si ještě s nechutí zastoupali, pak v terénu dolů nejkratší cestou občas ze svých ořů sesedli a vedli je na otěžích řídítek. Krajina kolem nám dávala radost z jízdy, a tak jsme... přežili.

Výhled po výstupu z Jánských Lázní, nad Bolkvovem směr jih


Bolkov


Hotel v Rudníku před Hostinným


Na kraji Hostinného




Podél vody v Hostinném
 
   
V dojezdu nás čekala TEPLÁ VEČEŘE! Přijela se za námi totiž podívat Hančí a naložené maso (dovezl v pátek z MB  cyklochlaďák) nám v troubě upekla. To se Hančí povedlo. Grilovat na ohni se nám fakt už moc nechtělo.

V sobotu večer a v neděli jsme dojedli, co ještě zbylo, ale něco jsme i Pavlovi nechali. Tak snad i v roce 2020 nás hradní pán Pavel pozve.

Foto Iva
   
     
Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.
Translate this page to:

Na hlavní stránku HaHy