ODPRDOS Úpa
a Metuje

29.4.-1.5.2016
Autor textu Foto / video Ostatní
Hynek
Korektura Hana
Foto Hynek, Iva Úpa, Iva Metuje
Interaktivní mapa

Snad mi Iva i ty, laskavý čtenáři, promineš, že jsem se webového pera chopil já, Hynek. Iva bude mít více času rozepsat se o Korsice.

ODPRDOS 2016 byl na dobu krátký, ale čas jsme užili na 100 procent. Jako předznamenání dalších cest a psychický trénink většina z nás vyjela od domova důchodců v Trutnově. Večerní vítězný dojezd do Aurory (pěkný interiér, čisto, dost místa, vybavená kuchyňka, odpovídající cena) jsme zapili a zajedli. I když jsme dojeli na kolech, na jídlo a pitivo nikdo nezapomněl. Takový malý raut.

   
Sobotní ráno bylo chutně modré. Podél Úpy jsme dojeli na kole až tam, kam to šlo. A tam se náš tucet (6 děvčat a 6 chlapců) vyfotil. Cesta pak vedla, což není vždy pravidlem na odprdosech, dost dolů. A také dost podél vody, což též není pravidlem.    
   

Ještě jednou foto u vody (prsty děláme Úpa, nikoli Victory. Kalimero nastartoval Windousy a jedééém.
   

Na stravování jsme PEČLIVĚ dbali. Nejdříve zmrzlina v cukrárně (výhodný nákup s možností užití WC) v Trutnově a pak skvělý oběd (nízké ceny, chutné a velké porce, pěkné prostředí, rychlá obsluha) v restauraci POŘÍČÍ!
   
Kousek jsem využili Trutnov trails    
   
Kochali jsme se květnou přírodou    
   
Navlékli jsme sami sebe jako korálky na niť cesty vedoucí travnatým sametem.
Potkali jsme párek MAVR, projeli Úpicí bratří Čapků a když nás jeden  mostek zavedl přímo do hostince, tak jsme se pohostili.
   
A najednou tu byl splav a Babiččino údolí.    
   
I když to na následující fotce nevypadá, na soutok v Jaroměři dojeli všichni. Jen tu nestál vhodný stativ.    
   
S ubytováním nastalo lehčí drama. Nešlo se dovolat ubytovateli, na dohodnutém telefonu byla hlasová schránka. A nešlo se dovolat jinam, Vráťa ubytovaný v bydlíku s pomocí  místních sháněl jiné kontakty, já zvažoval návštěvu policie... A pak po hodině přišel "jen tak" pán, zanadával na sekretářku a ubytoval nás.
HaHy čarodějnice srabácky neodstartovaly z 8.patra věžáku z okna, ale na rej došly pěšky. Jako manažer kouzelných žen se osvědčil Láďa, děvy s jeho činností projevili 100% spokojenost.
   
   


 


V neděli se průběžně neodjíždělo domů, jak tomu bývá, ale začala druhá polovina, cesta k pramenu Metuje. Soutok s Labem viditelný nejlépe z mostu někteří málem přejeli, o to zuřivěji jej pak fotili a nechali se fotit.
   
     
   
V obci Starý ples byl ten nejlepší líbací strom. Ženská i mužská polovina toho s chutí využila.    
   

Kdybych coby děd vyprávěl pohádku, mohl bych říci, že nás to bezuzdné líbání dovedlo přes Léthé do pekel a pak jsem museli vytlačit ďábelský kopec.

No vlastně to tak bylo...
 
   
     
     
     
   
     
   
     
   
     
Přešli jsem sedmero horami a údolími, stoupáními a klesáními (ve skutečnosti jen dvě, to se ale do pohádky nehodí), až jsme se dostali skoro k pramenu. Na cestě nás strašili předchozí zkamenělí obří hledači a i místní hajný (určitě to byl čert) nám říkal: "To nenajdete!"    
     
   
     
   
     

My jsme se ale nezalekli a pramen našli! To bylo radosti! Estetická úroveň pramene sice není největší, ale jen nás dvanáct (a mapy.cz) vědí, kde to je!
 
     
   
A příště ti Ivo neujedeme, ani nikomu jinému. To určitě ne. Tedy myslím si, že ne. Je dost malá pravděpodobnost, že na sebe nepočkáme. Skoro jistě ne. No uvidíme, jak dopadne příští pohádka o pramenu.    
     
Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.
Translate this page to:

Na hlavní stránku HaHy