Labská

17.-19.7.2015
Autor textu Foto / video Ostatní
Pavel
Korektura Hynek
Foto Pavel, Líba

 
Aneb, když někdo nemůže, tak to může být někdy i pozitivní...

K1 a J2 se nemohli z vyšších důvodů zúčastnit akce ve Staré Pace v květnu, a tak mi navrhli, že by rádi nějakou akci v červenci a hned to konkretizovali. Chtěli by dojet z Hradu na Labskou boudu. Nakonec jsme se dohodli na termínu.
Popravdě celá akce byla pod taktovkou K1 a J2. K1 naplánoval cestu, J2 stravu a pití. Já dodal zázemí, což mi žádnou práci nedalo. Jen jsem musel sehnat ráno instalatéra, aby mě spravil ucpaný odpad. Vše jakoby začalo v Semilech, kde jsem počkal na sudeckou sekci a doprovodil je na Hrad. Mezitím přišla zpráva od HS, že se nezúčastní. K tomu připsal, že přítomným ženám svoji nepřítomnost vynahradí. Pánům ne. To signalizuje, že vztahy mezi muži už taky nejsou, co bývaly.

Chvíli po nás přijeli Táchovci, HH a LŽ. Bylo vedro. Otevřeli mi snad víc oken, než jsem měl.....Ukázalo se, že nejsme alkoholici. Nevypili jsme všechno.

 

A již je tady sobota. Vedro a jasno pokračuje. Vyjíždíme kolem 9 hod přes Roztoky, Jilemnici do Rezka. Tam si dáváme pivo, bořšč a slepíčí polévku. Někdo konstatuje, že v té slepičí je vepřové maso, tak nás napadá jediné vysvětlení, že to byla slepice jako prase...Já vzpomínám, jak jsem se kdysi s nejmenovanou sudeťačkou drápal z Jilemnice na Dvoračky. Z Rezku jsme sjeli do Dolních Míseček, kde opravují silnici ve velkém, takže bylo hodně prachu a smradu. Postupně jsme se dostali na Zlaté Návrší, kde jsme fotili a fotili. Pak jsme sjeli na náš hlavní cíl, Labskou boudu. Dali pivo za pade, někdo zaběhl i k prameni, např. naše kešHana. Víte, že Kotel je vysoký za deset minut třičtvrtě na tři odpoledne? A co to má společné z železnicí?

Jedeme zpět, jde to rychle. Ještě společné foto u pomníku a už valíme přes Benecko k Pirátovi. Před tím píchá HH. Sjezd z Horních Míseček k Pirátovi velmi příjemný a odtud ve směru na Benecko nová asfaltová cyklostezka, po která jsme prošustili opravdu nahlas. Pak už rutinně dojezd na hrad. Stále vedro a slunce. Na Krkonoše i na Tábor padá asi rybník.

Jsme příjemně unaveni, takže už jen lehký mejdan s pochutinami J2. Dopoledne odjezd středočechů a už standardní doprovod sudeťaček do Semil....V sobotu ujeto 87 km. O něco méně než K2 naplánoval. Je to tím vedrem a vysokou nadmořskou výškou. Nastoupáno 1400.

Vzkaz zúčastněným - s Vámi bych chtěl jezdit...
Vzkaz ostatním - máme v plánu v září pěšky Sněžku. Lze i přesunout na příští rok. Bude prezentováno i jinde. Pavel

   
     
Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.
Translate this page to:

Na hlavní stránku HaHy