Orlí hnízdo
Bertechsgaden

27.5.-1.6.2015
Autor textu Foto / video Ostatní
Hynek
Korektura Hana
Foto Hynek
Interaktivní mapa
Jeli jsme s Mike

To snad ne?! To není možné, vždyť jsem si to balila sama! Neviděli jste bílou igelitku?", vykřikuje Hana. „Já se v těch Hančiných kalhotách nemohu hýbat, to nepůjde. Ve Zlatčiných vůbec ne. No přeci nepojedu v džínách." Tuto nechtěnou scénku nám sehrála Hana, zatímco Hanka, Jana, Pavel, Rudy, Zlatka a já  před Loferem oblékali svá kola do taštiček, zasouvali sedla a rovnali zahnutá řídítka.„Uáááááááááá, mám ji!", čímž Hana potvrdila pravidlo, co se v "Avii" ztratí, to se vždy najde. Předběhnu: naposledy hledal Pavel brýle a našel je na místě, kde 3x před tím hledal.
V 11:11 vyjíždíme na okruh ze stejného místa jako před 17 lety s Tripem „Rovinou napříč Alpami". Na oběd u Pilersee (jedna značka piva, mnoho vinět) se schází kačeří (keškaři, geocacheři) s ostatními.

To je cyklistická helma! A tohle kolo! Ale tohle je osička? Nebo šroub?" - diskutujeme opět společně u další kešky. Utřel nás Pavel, který hned poznal cyklistickou láhev.
Nejenom dřevěné, ale i kamenné skulptury jsme potkávali na naší cestě, končící v kempu v St.Martin bei Lofer (skvělé sprchy a sociálky!).    
     
„Pojedete kousek dolů. A pak začne to stoupání 30% na Hirschbichl" pravil Michal při pátečním raním výkladu trasy. A bylo tomu tak. A Zlatka jej vykličkovala. A bylo i jezero Hintersee, byl Bertechsgaden a byla cesta mezi sněhovými stěnami a Kehlstein s výhledy a Orlím hnízdem. Tam jsme to ale vytlačili. Sjezd dolů, po trase autobusů, které jezdí do 17:00, byl skvělý.
   
Pavel: „Koukni."
Hana nechápavě: „No???"
Pavel: „No támhle."
Hana se dívá na stůl s pivem a nechápe.
Pavel důrazněji: „No támhle!!!"
Jéééé! Ahoj Lucko, ahoj Michale, ahoj Marečku.", konečně reaguje Hana, když vidí celou cyklorodinu, která zcela náhodně kempuje vedle nás v kempu u Königsee.
Večer si povídáme nejen o jídle před  RAAM, ale tradičně o všech ostatních členech HAHY.
   
   

Sobotní ráno začalo prohlídkou turistického přístavu u Königsee. Ti, co včera nestihli Orlí hnízdo, jej měli za cíl dnes, ostatní si vytlačili svá kola na Rossfeldpanoramastrasse, ze které je vidět až 3/4 Rakouska. Při naší jízdě jsme viděli skutečně pěknou, silně hustou mlhu. Lehce promoklí jsme se ohřáli polévkou a Hanka provoněla místnost jägertee.
Pak se jelo dobře, slunce prokouklo, silnice byla rovná a prudká. Na tachometru v oddíle MAX bylo 68 km/hod. Večer opět proběhla beseda se zkušenými besedníky L+M. Nemohu podat informaci, o čem byla, já jsem usnul.
   
     
Cestovky dělají zájezdy do Solné komory na několik dní. My jsem to stihli za necelou neděli: Königsee, Salzach, Wiestalstausee, Fuschelsee (z dechovkou a slavností), Wolfgansee a Mondsee    
   
Sem
Translate this page to:
     

Na hlavní stránku HaHyy