Frýdlantský KAP

22.-24.5.2015
Autor textu Foto / video Ostatní
Hynek
korekturu nedělala Hana
Foto Hynek

Video Singtrek
Interaktivní mapa

Hostinou u Aleny začal náš víkend na Frýdlantsku. Maso- K2, Víno-František, Dort - Alena. Prostě zahradní slavnost.
   

V sobotu jsme podél malebného Bukovského potoka dojeli do přes Višňovou do Německa, nejdříve k mlýnu, pak rypadlu (K2 výklad, jak je (skoro) v mládí řídil), pak okruh kolem "moře" (Berzdorfer see). Oběd byl u  mola, lodě zatím nedojely.
   
   
   
   
Cesta zpět vedla přes Ostritz do kláštera Marienthal a přes Polsko do Saně. František (hostinský) byl trochu unavený (ale stále veselý a halsitý) ale nakonec jsem dostali nejen pivo, ale i uzené.    


   
A nebylo to poslední pivo. Karel ještě zajistil exkurzi v pivovaru Albrecht. Místní piva jsou výjimečná. Jsou jiná. Osobně doporučuji americkou 15°.    
   
Večer jsme si ještě zavuřtovali, ale abychom na nedělní sportovní výkon byli připraveni, šli jsme do hajan již po desáté.

 
   
Neděle byla ve znamení singletreku. Startovali jsem v Novém Městě pod Smrkem a Alena nám vybrala severní trasu Hřebenáč a Obora. Polská část byla i černá, ale trasa byla lehká.    
   
   
Věděli jste, že existují i horská elektrokola? Taková jako "závoďácká":
   
Podél Smědé jsme dojeli do Frýdlantu. Alena nás nenechala odjet hladové. Špagety všem chutnaly.    
   
Jééé a já zapomněl vyfotit bydlík. Přívěs za auto, kterým přijeli MaVr. Tak holt s ním budou muset přijet ještě na nějakou jinou HaHy akci.
Více fotek v galerii.
   
     
Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.
Translate this page to:

Na hlavní stránku HaHy