FRÝDLANTSKÝ POHÁDKOVÝ KAP

30.5.-1.6. 2014
Autor textu Foto / video Ostatní
Hynek
Korektura Hana
Foto Hynek
Foto Míša
Video: Sklárna, Singltrek
Interaktivní mapa
"Jestli ji chceš získat, musíš v mém království splnit šest úkolů a pak bude tvá.", pravil krá l. "Inu, posilním se a zítra se vydám na pouť" řekl jsem si. Zasedl jsem se svou družinou a dali jsme se do hostiny, i když tato by měla být až na konci pohádky, ale chutné jídlo bylo - co kdyby přišli bazilišci nebo vlci - to jim nenecháme...
 
  

V sobotu celá družina osedlala oře a já se vydal za prvním úkolem, získat šperk s modrým kouzlem. Po projetí černým lesem jsme se ocitli v knížectví skleněného pavouka. video Hledání to bylo krásně těžké, ale podařilo se, dvě členky družiny byly modrým kouzlem významně vylepšeny.

 

Druhý úkol nám pošeptala dřevěná víla: dosáhni s lesními pannami vrcholu. To bylo pro mne hračka a pro nás všechny radost.
   
Foto rytíř Pavel z hradu Paka Stará


Třetí úkol, nalezení hradby se 14 jizerským kameny, chvilku trvalo, ale zdařilo se.
 
 

Čtvrtý úkol, zdolat SAŇ, když už síly docházely, byl nejtěžší. Překonal jsem černé jezero, uplaval v něm divé ženě.
 
 

Pak jsem se poradil s bělouši. Na jejich radu jsem se nenechal zlákat . SAŇ jsme našli a ač zmožení spavou nemocí, udolali jsme ji a zasedli na trůn.


Poslední den byly úkoly jen dva. Ten první, nalezení živé vody, byl spíše odměnou, než úkolem. U barona Libverdy jsme popili všichni.
 


Šestý úkol bylo projetí uzoučké stezky smrti, jen pro jednoho koně. Družina mne v tom nenechala samotného. Vyjeli jsme k sudu obrů, zatočili do hvozdu a dali se do jízdy. Na stezce bylo třeba mít oči na šťopkách, dávat pozor na nastražené kameny, kořeny, potoky a zároveň sledovat, jestli ze zadních pozice neútočí jiný princ, na rychlejším oři. Podařilo se. ÚKOLY SPLNĚNY!

  Šťastně jsem dojel do sídla krále. A byla tam! Čekala již na mne. Stačilo jen odkrýt její lože... Byla to slast:



 

 

 

A pohádky je konec, musel jsem za ní zaplatit 89 korun.
A navíc ji snědly Hana s Míšou. Objednaly si ji.

 
 
     
Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.
Translate this page to:

Na hlavní stránku HaHy