Kokořínsko sever

11.11.2012
Autor textu Foto / video Ostatní
Iva
Korektura a doplňky Hynek a Hana
Hynek, Karel, Miluška+Ilona 
 
Interaktivní mapa
Lehké mrholení, taková jemná deštíková masáž, která nás dostihla v druhé půlce nedělní vycházky Kosteleckými bory, nemohla pokazit positivní naladění 26 výletníků. Radost mnohých, že se po čase zase vidíme, je značná. Mikovci, Stodoláci i nemálo z našeho spolku HaHy se těší na dnešní pěší výlet. Ještě se na cestu posilnit (tedy Lucie, ten tvůj medovník byl vynikající, mňam) a pod vedením náčelníka Michala Třetiny můžeme vyrazit...

Za obcí Obrok po modré, pak souběžně se zelenou a už se kocháme dalekými výhledy z pískovcovité plošiny. Zde od vrcholového, železito pískovcovitého skaliska Čapu nám to počasí ještě umožňuje. Před tímto majestátným kyjem, zvaným též Čapská palice, musíme udělat pár památečních fotoobrázků. Působivý bude určitě ten s názvem "Japonec a jeho harém" ;-).

Pokračujeme po žluté pohodovou Husí cestou, převážně borovými lesy. Kolem Martinských skal se dostaneme ke Krápníku, mohutnému skalnímu převisu o délce 47 metrů. Asi jeden kilometr odtud se nachází další úchvatná skála, též protkaná nepočitatelně drobnými i většími voštinami. Tisícový kámen se zove... Pod jeho převisem, chráněni před deštěm, se kolem ohniště usadíme a kousneme do svačin. Chtělo by to něco k opékání, tak příště nezapomenout vuřty.

Po zelené se vracíme Kosteleckými bory, jedinečnou přírodní rezervací s borovými porosty na skalních hřbetech. Příroda zdejších lesů je ponechána svému přirozenému vývoji, do nějž ruka člověčí má zakázáno zasahovat. Se šustotem podzimního listí pod botami vpravo sestoupíme, mineme pár pěkných roubených chalup, tak charakteristických pro Kokořínsko a za nedlouho se smyčka uzavírá. Jsme tam, odkud nás o desáté dopolední Michal vyvedl - na parkovišti za obcí Obrok. Jak rosničkáři předpovídali, pršení nabírá na intenzitě. Což se však vůbec nepodepisuje na našem rozpoložení - nálada stále skvělá. I když se musíme rozloučit... Tož těšme se na společná setkání další, možná už do měsíce.


Ač to z fotek nevypadá, na akci byli i jiní chlapci, než Jašesta:
   
     
Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.
Translate this page to:

Na hlavní stránku HaHy