Pražské parky

22.05.2011
Autor textu Foto / video Ostatní
Hynek
Korektura a doplňky Hana
Hynek
Fotogalerie
Mapa na cykloserveru
Správný název akce, kterou pořádá Kalimero a které jsem účastníky od roku 2006, je Pražský parkový okruh. Letos to ale byla osmička. Nebo dva okruhy, jak chcete.
Trasa se startem u Ivy na Střížkově měla zajímavý profil. Defakto jsme stále klesali a až v okamžiku, kdy jsme si u Troje mohli říci, "Bože, jak hluboko jsme klesli", začalo prudké stoupání. Tak prudké, že někteří účastnici, padali z kol.


Pojďme si ale prohlédnout obrázky od startu do cíle.

V dubnu je nejisté počasí. Proto byl letos vybrán květen. Sv. Petr ale nebyl o akci spraven, a tak jsme se museli obléknout pořádně. Trasa na Kbely vedla přes růžový most, zelené kopečky i podél naváděcích letištních světel do parku u Vinoře. Vstup za zelenou oponu byl nečekaný, stejně jako stromoví velikáni na scéně.

Po vyhlídkové části vedla Fialova trasa po budovaných silnicích a polních cestách. Abychom věděli, že jsme ve městě, podívali jsme se na Černý most, pak jsme ale hned pohledem navštívili americkou pevnost Hummer.
Pak následoval test Mirkovy výkonnosti ve dvojboji pumpuj a jeď. Trasu, kde "do hospody je to kousek" musel každý kilometr dopumpovat. Opakoval to asi šestkrát. Vyčerpáni jeho podporováním jsme museli usednout a napojit a najíst se v restauraci v Klánovickém parku. Mirek si duši zatím vyměnil.

Dokroucení osmičky na Černém mostě jsme oslavili jízdou na metru a i dále podél Rokytky pokračovali zelení a to až do Tróji, kde se starému tramvajovému mostu staví nástupce.

V Troji jsme stáli u kanálu, kde se konaly závody, jen chvilku, přesto zajímavých záběrů zdatných i smůlovatých vodáků šlo "udělat" dost.

Po koukacím odpočinku jsem se dali do Bohnic. Pěkně nahoru. Kdo si snad po přečtení úvodu myslel, že účastníci padali únavou, nebojte se. Jen na vrcholu prudkého stoupání se Haně podsmeklo zadní kolo a zasedla přední kolo za ní těsně stoupající Janu. Po částečné opravě jsem dojeli do startu, nyní tedy do cíle, kde nás čekala odměna: Ivy spešl narozeninový guláš. Díky
S plnými bříšky jsme přemýšleli, kam nás Kalimero vezme příští rok. Podél řek? Po technických památkách? Poznávačka pražských stromů? Ať tak či onak, bude to zajímavé! (Napsal jsem ten závěr dobře, Ivo?)
Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.
Translate this page to:

Na hlavní stránku HaHy