Jeskyně víl

19.03.2011
Autor textu Foto / video Ostatní
Hynek Korektura a doplňky Hana Hynek
Fotogalerie
Interaktivní mapa
S přístupností oblasti problém není, nicméně teplé počasí trošku dělá čáru přes rozpočet návštěvníkům, rampouchy v údolích rychle mizí (leč zatím - podle našich strážců - nespadly). Pokud však v souladu s předpovědí začne pršet, mám obavu, že o víkendu už nebudou... V Jeskyni víl by problém být neměl, tam je chladněji a rampouchy by měly ještě nějakou dobu vydržet...
 
Tomáš Salov
tiskový mluvčí a vztahy s veřejností
Správa NP České Švýcarsko
E-mail: t.salov ZAVINÁČ npcs.cz

Toť odpověď na dotaz, který jsem poslal na základě reportáže toulavé kamery. Tož jsme se dohodli na místě a času. V Liberci přisedá Eva s Rudy, Nora jde do kufru. "Zlatka by zavolala. Byli na tom plese. Ta nepřijede." Zastavujeme. Auto za námi též. Vystupuje z něj Zlatka s Karlem. V prognostickém ústavu by nás asi nezaměstnali.
Je po 11:00 a tak zahajujeme výlet slabším obědem. Kyjovskou terasu můžeme jen doporučit. Krásné dřevěné prostředí a nepřeplácené. Pivo, polévka, smažený květák - dobře se bude pochodovat. Jenom Zlatka čaj, ale do prazdroje.
 

Lehce se kloužeme údolím Křinice (byli jsme tu i ortogonálně v létě), kouknem do Vinného sklepa, ale jsou tu jen 3 ledové lahvinky. Zajímavější je výstup na Kyjovský hrádek, kdy je pro mne příjemným zážitkem lehké přivytlačování do zadních partíí děvčat při výstupu do vyšších partií náročného výstupu.
   
 
Čelo výpravy si povídá, zadek fotografuje.    

Málem jsme přešli, ale zadek dokřikl na předek, a sešli jsme se u Jeskyně víl. A zrovna se u víl svítilo: 
   
(Lepší foto najdete u Václava Sojky)
Víly mi zamávaly a pokračovali jsme ledovým královstvím. Omámen vílím tancem jsem navigačně zklamal a volil trasu jinudy, než jsem v mapě naplánoval (ale nezabloudil jsem!). Tak tedy příště uvidíme více, podívejte se na novinky. Již mám poznámku v kalendáři na březen 2012. Pojďte také!
   
     
     
Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.
Translate this page to:

Na hlavní stránku HaHy