Vorlí hnízdo

Autor textu Foto / video Ostatní
Hynek  doplňky Hana Hynek
Fotogalerie a Video
 
Do hnízda létají ptačí rodiče, aby nakrmili svá ptáčata, která se pak rozlétnou do světa. V našem hnízdě sedí Vorli a slétají se k nim HaHy ptáčci, aby se společně nazobali šouletu, pomazánek, salámů, jednohubek, fotek, sýrů, zážitků, višní, vína... Letos toho bylo navezeno tolik, až to z hnízda přetékalo. Některá ptáčata i lehkomyslně pohazovala potraviny za nábytek.

První přiletěl (ještě domácí nebyli uhnízděni) vzácný pták liberecký Kopecký, pak Suchý pták pražský, na závěr hejno z Kralup. Tito byli tedy účastníky vernisáže nové nástěnky.
   
Sobotní výlet začal na čas, ztrátu jsme nabrali při Jablonecké přestávce, kde jsme stáli příliš dlouhou frontu před kabinkou. Ostatní ptáčata tedy mrzla u kapličky. Nepoklovali jsme se, setkání se sudetským hejnem a Ledeckým párečkem bylo plné radostného štěbetání.
Po prvních kilometrech jsme se rozdělili na letky klasiků a bruslařů, s jistotou jsme se slétli na krmítku u Šámalů. Pozobali jsme pivo a polévku, rozlétli se a přistáli u kapličky, následně pak ve Vorlím hnízdě.
   
U linky v našem hnízdě většinou stojí jen Hana. Tentokráte byly všechny pozice obsazeny, ve volném prostoru kmitala Mirka - krmící tácky byly hned plné a tak jsme se dali do jejich likvidace. A abychom jen nejedli, foto-soutěžili jsme v poznávačkách Kdo tam, Co tam je. Po procvičení očí přišel na řadu hmat a sahali jsem a rozpoznávali, co to držíme. Vítězkou bylo pražské psací ptáče - Iva.    
Vrcholnou soutěží byla konzumace Táchovského višňového rumového zobu, kdy k pozření bylo nutno hodit šestku, nandat čepici, rukavice a bundu. U toho jsme si pěkně zalétali i zaštěbetali. Dobře se pak spalo.    
Po ranní zobačce se HaHy ptactvo rozlétlo - sejdeme se na nějakém dalším tahu.    
     
Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.
Translate this page to:

Na hlavní stránku HaHy