Noční mokrá Praha

Autoři textu Foto Ostatní
Hynek, Iva, Honza S Hynek
Fotogalerie noc
Fotogalerie den
Interaktivní mapa
Honzův výklad s odkazy!
Úvod: (klikni pro zobrazení/schování):

Předchozí úvod účastníky vystrašil: do rušné Prahy, v den výročí vpádu vojsk, přívalové deště, vážení těla někde na náměstí a kdoví, co k tomu ještě ti Pražáci vymyslí. NIKDO se ale nezalekl (jen já pěti kapek v 17:18 na předměstí Prahy) a přijelo (Karel přišel) nás DVACEŠEST na místo M k Mánesu. Byli jsme zde skoro všichni, a tak jsem vybral k připomenutí do třetice (po Švýcarsku a Austrálii) formu ABECEDY:
   
Aqua
Voda měla spojitost s každým zastavením a každou akcí. Praha byla skutečné mokrá (cesta, lodě, mosty, jezy, přístavy, nábřeží,výhledy). Maximálně dvě zastávky byly zajímavé tím, že s vodou neměli nic společného.
Basketbalista
přál jsem si v Praze cestu kolem soch a skulptur - přání bylo vyslyšeno...
Cyklisté
... a na rozdíl od Pražských Parků, při kterých se zde profrčí, jsem mohl postát, kochat se fotografovat!
Dračí lodě
páteční překvapení číslo jedna. Převléknutí, kačenky, suchý výcvik, jízda, jak na vlny, skutečně se nejde překlopit?, závod, pohádka o dracích. Co víc jsme si mohli přát?
Díky Lenko a Pražský klube dračích lodí!
Text z inzerátu na bubenice: Chceš se kochat pohledem na krásné a silné kluky,na hory svalů, které se zatínají s každým záběrem pádla? - prostě pohled na HaHy
Emauzy
Klášter benediktýnů u chrám P.Marie (1372 zasvěcení, jediný český klášter za husitů, kde se přijímalo podobojí, 1945 poničen, 1950 akademie věd, nyní opět Benedyktýnů). A kdo klikne na wikipedii, dozví se, proč sem Karel IV. pozval hlaholáše.
Franitšek
bylo jich několik. Na druhé straně řeky byl jeden (císař II. a pak I. zároveň) v Krannerově kašně. Ten náš byl (a je) Král a měl s sebou v lahvi náhradní program pro případ deště.
Gutovka (web)
sobotní vrchol. Vody jsme si užili a pohráli si s mlýnky, stříkačkou, stavidlem, bagrem...
Holešovice
místo startu (těch co včas vstali) v sobotu.
Industriální stavba
Secesní novoklacisistní elektrárnu na ostrově Štvanice jsem vždy z břehu obdivoval. Postavena 1903-1914 s francisovou turbínou (na ní jsme si mohli sáhnout). I nyní je po opravách funkční a výkon elektrárny 5.67 MW odpovídá příkonu veškerého pražského veřejného osvětlení (wikipedie).  
Ivino Intermezzo:
Čtvrtá hodina nad ránem, již sobota. 22.8. U mého ucha zazvoní mobil (ach jo, šla jsem spát až ve tři... ). Je to Dušan. Má vracet ze svých prázdninových cest, během dneška konkrétně z Chorvatska.
"Čau Duši, kde jseš?"
"No, už před naším bytem... Na chodbě je děsně kol... Netroufám si jít dovnitř."
Správně si synek netroufl. V našem dobře nafukovacím malém bytečku spí 6 cyklistů, Pavel už na špatně nafouklé madraci. Dušan by musel ulehnout ve spacáku na zem, silně by hrozilo zašlápnutí.
"Jéžiš, tak to já jdu raději spát do auta." Skvělý nápad. Méně skvěle se jeví policejní kontrola asi o dvě hoďky později.
"Hmm, auto je jeho a v téhle ulici taky bydlí", sděluje policista svému kolegovi.
Nepříjemný stín podezření však na Dušanovi stejně ulpí. V sedm ho najdu v koupelně, kterak si zuřivě čistí zuby.
"Pozor, aby ti nevypadly", neodpustím si poznámečku.
John Lennon
Legendární místo je v noci jiné - stejně jako celá Praha.
Koláč od Alenky
Co byste čekali v Žižkovském atriu po průjezdu kolem neuklizených popelnic a bezdomovce na lavičce? Chutný koláč s čajem? Tomu říkám překvápko! A já s Františkem dostal ještě políbení od Lenčiny maminky.
Lanové centrum
Naše lanové centrum bylo na Vítkově. Ověřili jsme si tam, že 5 = 50/10. Na atrakci si zaskotačí stejně jedno pětileté děcko jako deset (a více) padesátníků (a více).
MHD
v našem hlavním městě funguje i na lodích. Za jednu jízdenku si zaplujete stejně jako turisté na parníku za větší částku. Já jsem se Dopravním podnikům vyplatil: Když jsem v metru zjistil, že můj lístek (18 Kč) na IP Pavlova nestačí, zaplatil jsem ještě přes SMS další lístek (26 Kč). Pak mi bylo řečeno, že na lodi ale SMS neplatí a tak jsem si dokoupil další lístek (26 Kč). Rád jsem přispěl na dopravu bez aut v naší Matičce.
Prohazovací obrázek Národní divadlo
Zlatou kapličku nešlo nevyfotit, tak jsem ji tedy ... vyfotil.
Ostrov Střelecký
Již za Karla IV. se zde cvičil střelci střelbu z luků a kuší. V 15. století se zde soutěžilo ve střelbě "ku ptáku" - cílem bylo sestřelit hlavu makety ptáka na tyči. A 21.8.2009 se na ostrov vrhli Hahy a dali se do jídla a pití a obdivování výhledu od Petřína přes Hradčany, Karlův most, Novotného lávku až ku Divadlu Národa.
Pláštěnky
jsme po výstrahách pražského teroristy měli. Ještě, že 15 minut pršelo,  tak jsme je uplatnili. Až na výjimečného Staníka, který si užíval vlhkosti své mužné holé kůže na otuženém těle (takhle si to Stando chtěl?)!
Qalita
organizace a připravenost akce byla na jedničku. Děkujeme Pražané!
Rychleschnoucí trička
bez komentáře
Sovovy mlýny (hýbací web)
aneb Museum Kampa. Až ve dne jsme pochopili, co nám MiMi vyprávěla o zrcadlech v noci. Nejlepší byla prohlídka vlastních prdelek, že děvčata?
Děkujeme, paní Medo Mládková.
Tučňáky
jsme viděli v noci i ve dne. V noci jsou efektnější, ve dne se lépe pochopí, proč mají anténky.
Úředníky
jsme potkali v Karlíně. Konzultoval jsem to s Rudy a musel jsem uznat (poslala mi i fotku), že ten její šéf je mnohem lepší, než ten pražský. Nevím jen, jestli to platí obecně. Znám několik úředníků z Ministerstva peněz a ti jsou docela dost dobří.
Vyšehrad
je z vody a v noci jiný. Ten začouzený tunel je zlatý. Při průjezdu (nebo se říká průplavu?) pod ním jsme měli štěstí, žádní koně dnes neskákali.
Werichova vila na Kampě (web)
foto domu, kde žili Josef Dobrovský, Zdeněk Wirth, Vladimír Holan a Jan Werich, domu, kde se odehrává román Vladimíra Neffa Třináctá komnata, nemám, ale když jsme byli u mlýnského kola, nebyli jsme daleko!




X
Y
od těchto písmen nám nebylo NIC připraveno.
Popíjení jim jde, ale najít něco do X a Y,
to nééééé.
Styďte se, Pražané ;-)
A že to je Žižkov psát nemusím, že?

A že to je Žižkov psát nemusím, že?

A že to je Žižkov psát nemusím, že?


Na závěr si ještě jednou dovolím doporučit Honzův výklad s odkazy!

Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.
Translate this page to:


Na hlavní stránku HaHy