S l e t

Nevím jak Vám, ale mně se ke slovu SLET hned připojí sokolský, možná i proto, že moje teta vedla za 1.republiky sokolskou  obec. A v domě, který jsem po ní dostal, se konal 26. a 27. ledna SLET VE VORLÍM HNÍZDĚ. Jak moc byl tomu sokolskému podobný?    
Nejdříve se místo sletu musí připravit. To je skutečně nejoblíbenější činnost, kterou s Hanou děláme. V předchozích letech vždy první sletovnice přijely z Prahy už v pátek, tentokráte ne. Zbylo více času na hadro-luxo-lešťo-vání. Děkujeme Vám děvčata! Doufám, že si ze svého činu vezmete ponaučení a v roce 2009 přisvištíte dříve, než v sobotu.    
Sobotní příjezd pražských účastnic byl vzorový, dokonce dřívější, než stanovil sletový plán. Následoval převlek do lyžnického kroje, napuštění a zvláště vypuštění a po deváté už nakládáme Janu u Zdeňka a po desáté již nasazujeme lyže v Jakušicích.
Na tratích leží sníh, který toho již hodně pamatuje, a jeho velká část již přešla ze svého původního politického klubu do frakce ledové. Těžké je namazat. A když už se to povede, ledový smirek rychle vosk odnese. Lépe jsou na tom bruslaři, mezi které nové patří i Hanka Horká. Pod vedením Jany (zkouší si vedení na Moldavu) dojíždíme na Orle (občerstvení, cacheování).
Společně volíme cestu na severozápad, ale po chvilce zjišťujeme, že je to vzhledem k terénu cesta ve znamení Járy Cimrmana "Průkopníci slepých uliček" a otáčíme. Cesta zpět vede po vrstevnici do kopce, takže dobrá třiadvacetikilometrová sletová rozcvička.


Do Jablonecké sletové občerstvovny "U Zdeňka" přilétá Rudy abychom společně dojeli na místo sletu. Cestou nám MiMi sděluje informace ze zákulisí Ministerstva  - podpora cyklistiky (s dobrým koncem). V Boleslavi pak už mohou začít jednotlivé sletové disciplíny, jejichž cílem je stanovit HaHy Jedničku pro rok 2008. Průběžnou sletovou disciplínou je pak zaplňování žaludků, které začíná gulášem, pokračuje chilli concarne, pilafem, sýrem, koláčky, buchtami a Eviným narozeninovým dortem. Tato disciplina je nejtěžší a právě proto se jí všichni radostně účastní, protože i my, stejně jako Mělničtí, začínáme tam, co ostatní končí.    
V čem se tedy soutěžilo?


- "Při lepení duše zavál větérek a rozfoukal záplaty" - hledali jsme je po celém hnízdě
 

- "Rychlá oprava kola" - kdo za dvě minuty udělá nejvíce kompletů matka-šroub. Výběr z krabice mnoha velkostí a materiálů.

- "Roztrhly se gatě. Jdeme zašívat!" - Kdo za jednu minutu nejvícekrát navlékne niť do ouška jehly (a že byla hodně malé)
 

- "Vaříme na výpravě s kuchařskou knihou (běžná činnost, že?) bez vah" - soutěž o nejpřesnější odhad váhy pytlíku rýže
 

- "Roztržitá cyklistka nechala někde předmět (třeba klíče od chatky) a hledá jej. Pomůžeme jej najít!" - hledání, co na promítaném obrázku při druhém promítnutí zmizelo.
 

Jedničkou se v ženské části stala zástupkyně sudetské grupy, Rudy. Mezi chlapci zvítězili všichni, všichni, lépe řečeno oba dva, měli stejně. Milan i Vráťa.

 

 
Mezi těmito adrenalínovými disciplínami byly skladby odpočinkové, tématicky seskupená promítání z roku 2007:
Příroda


Jedna z nás


Co to je




Krajina s detaily -
s   f o t o g a l e r i í


Lidé




A také jsme plánovali, povídali, švitořili, domlouvali, umlouvali, jedli a pili. A kdybychom nemuseli v pondělí do práce, hnízdili bychom dodnes...
Čemu se Hana diví, zjistíte ve fotogalerii    
     
Sletovou zprávu sepsal Hynek. Fotodokumentaci provedli Lenka a Hynek.
Korekturu provedla Hana.

Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.


Na hlavní stránku HaHy