Cimrmanova cyklostezka

 
V sobotu 10.6. jsem Hanu vystavoval v ZOO:    
Večer se pak Hana kočkovala s Milanovým Baddem:
   
Před tím jsme se ale setkali u Vendelína s ostatními,
kteří byl ten den na slavnostním otevření Cimrmanovy cyklostezky. Stručnou-jasnou zprávu podává Milan:
StaR a Milan z Liberce dojeli k Evě do Jablonce a následně ke Zdeňkovi a Janě, dále jsme jeli na Novou Ves do Smržovky. Ve Smržovce se oddělil silničář Staník ostatní podél Smržovského potoka terénem, kde Zdenda nám ukázal, kde navštěvoval v ranném dětství základní školu. Se Staníkem jsme se sešli u hotelu Koruna v Tanvaldě. Dále po silničce do Velkých Hamrů přes Popelnice (obec!) do Haratic a následně místo srazu Zlatá Olešnice.
V hospůdce na Vrších se děvčata proměnila na zdatné chasníky a ve 14 hodin zahájena spanilá jízda do Tanvaldu. V Popelnici se připojila Mirka a Bořek na historickém kole. Příjezd do Tanvaldu v 15.hodin, kde byla slavnostně přestřižena páska nové cyklotrasy. Součástí bylo i vystoupení (jen ukázka) z  divadla J. Cimrmana. Po slavnosti se oddělil Zdenda a jel terénem zpět do Jablonce. Bořek s Mirkou zůstali a Zlatka s Petrem pokračovali sólo, asi  do Jablonce. StaR, Jana, Efka a Milan pokračovali do Josefova Dolu, kde byl v Dřevěnce pozdní oběd a chasníci se proměnili ve spanilé dívčiny. Následovala cesta ke Kapličce a přes Bedřichov, Jablonec a hurá k Vendelínovi, kde jsme se potkali s Hynkem a Hankou (srabácky autem).
Fotky Jany a Milana dokládají, jaké to bylo.
   
     
Informace ke stezce naleznete na webu www.tanvaldsko.info, o této akci se píše v "Otevření cyklostezky Járy Cimrmana" kde najdete i originální materiály ke stezce a jejímu otevření (ve formátu PDF).


<-- Klikni pro zvětšení
   

V neděli 11.6. jsme pak s Milanem absolvovali objevnou cestu do Jindřichova a jen kousek jsme minuli plánovaný pramen Nisy. Zato jsme objevili asfaltovou cestičku, která vede nad Josefovým dolem a posléze se napojuje na cestu k protržené přehradě. Drze jsem ji nazval Hynkova cesta.    

Autobusu se nedočkala...
   
     
Zapsali Milan a Hynek. Fotili Jana, Milan, Hynek. Korekturu provedla Hana.
A je tu i F O T O G A L E R I E    

Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.


Na hlavní stránku HaHy