Zima (i) v Mladé Boleslavi

I v Mladé Boleslavi máme sníh déle než 12 hodin! Nevěříte-li, tak zde je důkaz:

Po tradiční novoroční a "třeťolednové" expedici do Jizerek s Evou se konala první vícedenní akce 9 a 10.1.2004.

Soustředění začalo v pátek večer příjezdem Lenky a za 5 minut i Jany se Zdeňkem. První fází bylo  občerstvování z kuchyní všech přítomných žen. Sortiment a množství bylo nepřímo úměrné fyzické náročnosti sobotní výpravy.
Jana se snažila uspořádáním sýrové rolády (dole roláda, přes ní položen krycí chlebík) naznačit, že to přeci nebudeme jíst bez chleba. Její myšlenku jsme úmyslně nepochopili a smyslně se ládovali.
Ale protože jsme lidé kulturní a činorodí, přišel čas i na hry a soutěže (jak se známe, 8 vteřin a dost, slovo od, twistr), se kterými jsem obtěžoval samozřejmě já. V jednu hodinu v noci bylo soustředění rozpuštěno s tím, že vyrazíme dnes v 10:00.
V 10:35 jsme skutečně vyjeli. Zdeněk náhodou neměl lyže a tak zatímco se věnoval běhu a plavání, my jeli po trase park Štěpánka, sjezdovka Karlův vrch, hřbet horského masivu Chlum, pravěké hradiště Švédské šance. Zde jsem se vydrápali po čtyřech nahoru a ukazovali Lence, kde by co mohlo být vidět, kdyby bylo vidět. Zvlášť důležitým místem, které nebylo vidět bylo Janino rodné město Dobrovice. Po krátkém občerstvení (mimo jiné banánky v čokoládě od Lenky) následovala cesta (kupodivu s lyžařskou stopou) okolo  vojenského tajně špionážně vysílacího prostoru.

Abychom si cestu "usnadnili", tak po výjezdu z lesa  jsme pod mým vedením zabloudili,  jeli lesem klacky neklacky a neplánovaně jsme se najednou vyskytli u pramenu Boží voda. Tady nás zachránila modrá značka a zdárně jsme dojeli lesem nad známé (jezdí se tu cyklokros) horské středisko  Holé Vrchy a sjeli zrádným terénem k rybízovým plantážím. Při sjezdu jsme pro Hanu uspořádali představení balet na lyžích. Při něm Hana, která vychytrale jela na zadní pozici, viděla, jaké děláme kreace při po přejezdu z louky na zorané pole s  hlubokými brázdami. Byli jsem odměněni hurónským smíchem. V závěru jsem již jen zdržoval fotografováním a požadováním pitiva, vylučování tekutin jsem si nechal až na doma.



Zapsal a fotil Hynek redigovala Hana

Na hlavní stránku HaHy