Čtyři a tři čtvrtě nedělních vrcholů
nejen Jizerských hor

Sobotní večer byl plesový, naše Helenka složila první část zkoušky z dospělosti, maturitní ples. Byl to ples mlaďasů, pro nás, již delší dobu zletilé moc místa na tanec nebylo a tak jsme se mohli docela vyspat. V Jablonci nás u Evy již čekala Rudy a mohli jsme bez auta, pěšky vyrazit.

Došli jsme k přehradě (nepamatuji si kterého pořadového čísla z toho obrovského množství, co zde mají) nasadili běžky a stoupali a stoupali a stoupali (celkem asi 3,5 hodiny). Od Evy jsme vyráželi po desáté a na Bramberku jsme byli v 11,30, tak nevím.

 

Kousek od "kolečka" na nás čekali Ivetka s Jardou a stoupali jsme dál.

Abychom odlehčili zavazadla, vypili jsme čajík a stoupali.

 

A je tu první vrchol, Bramberk. Jarda přemazal a, musím přiznat, chvilku jsme jeli dolů. V plánované restauraci U hrocha bylo plno, U Toníčka nechtěli Noru a tak padla volba - jedeme na Slovanku.

 

Slovanka byla druhým vrcholem, ale i zde nás čeká zklamání - restaurace jen pro ubytované. Tak tedy lesem dolů, jsme v Hraběticích, U kapličky, stoupáme ke Královce a těsně pod ní uhýbáme na Prezidentskou (takže tříčtvrteční vrchol).

V restauraci bylo plno, ale dostaly se na nás bramboráčky, česnečka, čaj, pivo i černé a na některé i sodovka Sice jsem si mohli dát i boršč, ten jsme ale úmyslně vynechali, protože ten

byl dalším vrcholem, ten pro nás připravila Eva. Za ním pak v řadě stál tuňákový salát, zákusek, káva... To jídlo je na tom lyžování fakt nejlepší.
Ne, nejlepší byl sjezd. Napřed jsme sice od Kapličky šli ještě chvíli do kopce po dětské "sjezdovce", ale pak jsme sjeli kus Severáku, uhnuli a tobogánem jsme frčeli k Jindřichovu a mírňounkým sjezdem po louce jsme dojeli k přehradě. Paráááda!!!

Nedopočítali jste se vrcholů slibovaných v nadpisu? No vždyť ještě byl večer a ....


Fotil a pár slov přihodil Hynek, redigovala a komentáře přidala Hana


Na hlavní stránku HaHy