Babí hop 2018-Hippies

3.2.2018
Autor textu Foto / video Ostatní
Hynek
Korektura Hana
Foto Hynek, Líba,
Profi: NAŠE JABLONECKO
HaHy Video
Tasmina - web orientálních tanečnic
video vystoupení Tasmina
Hippies [hipíz], (děti květin neboli ‚Květinové hnutí‘), je hnutí, které vzniklo v 60. letech v USA. Jednalo se o hnutí neorganizované, vycházející z generace beatniků. Šířit se začalo v polovině 60. let ze západního pobřeží USA, ze San Francisca. Do Jabloneckého Eurocentra dorazilo 3.2.2018.
Dojelo HaHy-busem, vyzdobeným Blankou, Hanou a Irinkou.
Začátek letošního hopsání byl jiný než jindy. Karel převezl svým autem autobus do svatebního salonu k Niagárovi, tedy Vodičkovi. Tady měla proběhnout přehlídka, oslava narozenin a stěhování salonu, došlo ale naštěstí jen k těm prvním dvěma.
Nejdříve tedy došlo k předání griotkového kola a pak jsme se dali, vlastně daly do zkoušení. Začala módní přehlídka. A bylo se na co koukat. Karel na to měl speciální brýle.    
 
Podívejme se na modelky:

A zrovna ty nejúspěšnější modely Evy a Laďky mi utekly. Ale protože je obě dámy dostaly jako dárek, samy vás překvapí na nějaké naší společenské akci.
   
Poslední díly autobusu lásky byly složeny před domem. Nevím, jestli mám napsat, že do Eurocentra jsme busem jeli nebo jsme jej tam nesli, v každém případě jsme dojeli a cestou dělali hlahol, K2 donesl klakson a když jsem měli transparenty, tak jsme volali i hesla: "Lásku, ne válku", "Ól ju nýd is lav" a tak podobně láksyplně.
 

Po dohodě s organizátorkami a kapelou náš autobus vjel za doprovodu hudby do sálu a vlastně Babí Hop zahájil.
Foto Václav Novotný - Naše Jablonecko.


Video nejen z vjezdu autobusu lásky najdete na youtube.

A na parketu, když už jsme na něj najeli, jsme zůstali až do konce hopu. A nebyli jsme na něm sami, krásných masek bylo, jako vždy desítky. Podívejte se na fotky v galerii  Hynka a Líbušky.
 
   
   
 
 
 
   
   
   
   
Nadšeni jsme byli z vystoupení skupiny Tasmina, moc pěkně se na ně koukalo.    




   
Podívejte se youtube video z jejich vystoupení    
Pak jsem chvilku, docela malou chvilku spali a v neděli radostně vyběhli na Bramberk. A dostali jsem krásná pera z Indie. Od Libušky.    




I kochačka s oblačností byla.
   

Čím budou HaHy v roce 2019? Bude konečně školka? Nebo pokojské? Nebo úplně něco/někdo jiný? Nevím. Ale už teď se těším.
     
Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.
Translate this page to:

Na hlavní stránku HaHy