Koloběžky Malá Skála

3.6.2017
Autor textu Foto / video Ostatní
Hynek
Korektura Hana
Foto Hynek Líba

V I D E O
Interaktivní mapa

Tak se to Líbě povedlo. Dala dohromady oslavence, domluvila termín, vybrala hospodu a svolala nás. Zas tak jednoduché to nebylo. A tak jsme přijeli, abychom se podívali, jak se jinak jezdí na dvou kolech.

Nejdříve jsme se lekli, byli tam divní lidé a divní psi...
   
A  také měli divný autobus, nejezdil na naftu, ale na vesla:


Naše koloběžkáře jsme ale brzo našli. Zrovna hledali koloběžky


Honza si nandal ty správné koloběhové ponožky (doma je dlouho vybíral), Miluška podrbala Havrana Vranovského pro štěstí a mohli vyrazit na stezku.
   
 

Kalimero volil holubičkový styl (v závěru švihu je malý odpor vzduchu) a použil jej i na dřevěných kodrcavých lávkách. Tento esteticky nádherný styl je  ale fyzicky náročný, a tak při cestě zpět již nebyl používán:
   
Na dalších obrázcích si prostudujte klasický styl Honzy Suchého (pro zajímavost, i tady jezdil tam a sem) a klasický styl školačka Líby, který je velice elegantní.    






   

Po prvních 1900 metrech při náročných klimatických podmínkách bez možnosti průběžného doplňování tekutin (na koloběžkách nebyl držák na láhev) koloběžci rozumně volili přestávku ve Vechtrovně a doplnili chybějící tekutiny. Doprovázející cyklisté se podvolili a doplňovali také:
   

Před otočkou se do čela v lesnatém terénu probojovala Míla, která byla tak rychlá, že se mi rozmazala. Povšimněte si Kalimera, který využívá vzdušného vaku a veze se zdarma za Mílou. A Líba má zrovna jen jeden a půl nohy z celkového počtu dvou.
   


Na otočce v Dolánkách se Kalimero chtěl fotit u křížku,

   
zvítězila ale varianta "u chaloupky":

detail (v galerii je i varianta se separujícím se separatistou):

Na fotografii je střídající koloběžec Pavel, který se o svůj poukaz podělil s HS (tomu sebral poukaz Alois).
   

Na cestě zpět jsme se setkali s početnou skupinou fanoušků koloběhu ze Sudet. Oslavenci se o své stroje podělili a zapůjčili je k vyzkoušení (foto Líba):
   

Všichni koloběžci dojeli etapu pod Malou Skálou ve velice dobrém čase, jízdu z kopce si tak mohli vyzkoušet i Ha+Hy. Na oběd trefili všichni.
 






(uprostřed v modrém Honza Šesták)
Závěrem informace pro personalisty. Akce se účastnili:
Běžci oslavenci: Líba, Míla, Honza S, Kalimero, Pavel
Podpůrný technický team: H6, Hana, Hynek
Severští fandové: Eva, Laďka, Mirka, Rudy, Láďa, Wolfik
Babička a dědeček: Marcela a Vráťa
   
     
Sem
Translate this page to:

Na hlavní stránku HaHy