Prasečinky

08.-10.11.2013
Autor "textu" Foto / video Ostatní
Hynek
Korektura  Hana
Hynek 1.část, 2.část
Video (115MB-WMV, 8 minut)

Video na youtube

František s tím mám MOC práce a my z toho máme radost a užitek celý rok. Přeci prase je užitečné zvíře. Prasečinky se stávají součástí HaHy podzimu.
Rozhodujícím aktem úspěšnosti akce je pan mistr řezník. Ten letošní (2013) se Františkovi povedl. Klidný, rychlý organizačně schopný, profesionál. Rádi bychom je viděli i v roce 2014. To ale předbíhám.

Františkovu práci zdokumentovánu nemám, musel by si ji udělat sám. My jsme začali česnekem, brambory a pivem.
   

Po té jsme se u brambor "radili".
   

A ráno začala práce
   

Asistentka Rudy připravila nápoje, přivezli prasátko a to bylo picnuto
   

Krevní specialistka rutinně míchala a následoval očista
   

Pak se to rozjelo
   

Na špejlování proběhlo školení
   

Na ochutnávku guláše nebylo třeba shánět dobrovolníky
   

Pitný režim je pro cyklisty samozřejmostí
   

Přijel i vzácný návštěvník a lékařský dozor v jedné osobě, Dušan, ochutnávku ale nestihl.
   

Pokračujeme přípravou tlačenky a jitrnic
   

Míchání škvarků probíhalo skupinové i individuálně, kořenil jen pan mistr
   

Po škvarcích a jitrnicích se již začalo uklízet a mýt
   

Vyrobeno, můžeme zapíjet
   
 
Jak asi zváží František pořádání prasečinek v roce 2014? Váhu na to doma má.
 
   
     
Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.
Translate this page to:

Na hlavní stránku HaHy