Okolo ČR I
4. část: bonus Frýdlant/Ostravicí

08.-09.07.2011
Autor textu Foto / video Ostatní
Hynek
Korektura a doplňky Hana
Hynek
1. Brno - Strážnice (so,ne)
2. ->Vel.Karlovice (po,út)
3. ->Jablunkov-Frýdlan/Ostravicí (st,čt)
4. ->Radhošť ->Šance (pá,so)
Emilka na Rajčeti, Lenka
1. - jednoduchá  mapa
2. - mapa s profilem
3. - na cykloserver.cz

 

Pátek 8.7.

Odměnou za absolvování nejvýchodnější etapy OČ byly dvě výpravy s kamarádskými severomoravskými domorodci, jejichž průvodcovství zajistila Eva a Rudy. Děkujeme.
Páteční etapa měla vrchol na Radhošti. Nebýt Břéti, jeli bychom jen po silnicích, takto jsme poznali cesty a cestičky lesní, přípotoční i lehce kamenité. Před hlavním výstupem došlo i na doping. Bylo jím dvojitě nebo dokonce i trojitě řezané pivo U Bobra. Načasování bylo skvělé, po vystoupání na "Jurkovičovy" Pustevny a usednutí do šenku začal déšť. Jakmile jsme vyšli ven, zase přestal.

Doping dostala i Mimi. Rodný kraj ji nalil do krve, svalů i kolenních chrupek mízu a kameny, nekameny dojela kolmo až k Cyrilovi a Metodějovi. U těchto dvou světců byl i Mirek. A dokonce dvakrát. Nad Pustevnami si vzpomněl, že u kostelíka zapomněl brýle, proto rychlá cesta zpět. Bohužel mu je někdo mezitím šlohnul. Fuj, u věrozvěstů!
Po trochu klouzavém sjezdu  mu pomohla Lenka a půjčila své, nemohla se dívat na jeho uplakaná očka. Nad chatou Martiňák si Míra rovnal něco v helmě, co tam dost tlačilo a... (promiň Míro, musel jsem to napsat).
 

Nastoupáno 1004 m, soubor gpx, trasa cykloserver
Sobota 9.7.
Šance. Vodní dílo na Ostravici za účelem: dodávky surové vody pro úpravu na vodu pitnou, účelového chovu ryb, snížení povodňových průtoků. Pro nás ale sobotní cíl. Cesta vedla kolem Ostravice, za hrází pak stráněmi na přehradou s výhledy na vodní zrcadlo, pak stoupání ke Gruni s pohledy na domečky a pak cyklistická odměna ve formě malé asfaltečky s velkým sklonem. A oběd. A konec. A loučení.
A to by byl smutný konec, tak jinak: oběd, pivo, sluníčko... A těšení se na rok 2012, jaké Královské etapy připraví FraM?

Nastoupáno 1004 m, soubor gpx, trasa cykloserver
     
PŘEDCHOZÍ: 3.část    
Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.
Translate this page to:

Na hlavní stránku HaHy