Tečka 2009

Autoři textu Foto a video Ostatní
Hynek Hynek
Fotogalerie
 
Entropa v DOXu prostorově.
Kola většinou uložena s převodníky na nejmenších kolečkách s namazanými řetězy, s vyčištěnými  bowdeny si natahují svá hliníková těla a těší se na další cyklo-sezonu, když už zapomněla na šrámy na svých lakovaných tělech, protože ty jsou zakryty vzpomínkami na svištící sjezdy, voňavé pinie, zelené trávníky se žlutými blatouchy na březích řek.
A my, jejich páníčkové jsme v posledních měsících roku 2009 chodili a setkávali se. Takto:
15.listopadu nás Kalimero pozval na oslavu svých ~náctin do pražské restaruce U Bansethů. Rádi jsme přišli a vyslechli si zážitky a nejsilnější dojmy z jeho pěšího treku v Nepálu. Padly i první plány na rok 2010 a část návštěvníku hned také 17.11. projela (ještě na kolech) plánovanou trasu zimní pražské procházky.
Hned následující víkend 20.11. na pozvánku Marka G z Tanečního Klubu Dlouhých Čepic se účastnila průzkumná skupina klubového plesu v hotelu Svornost. Výsledek: kvalitní TANEČNÍ hudba, dost místa na tance, obsluha rychlá pivo chladné, jídlo vzhledné - doporučujeme pro rok 2010!
25.11. jsme byli posluchači Ester Kočičkové v Salmovské literární kavárně.
 

 28.11. jsme byli na maratónu a seděli jsme na něm. Byl to to totiž maratón promítání cyklocestovatelů - cyklofest 2009, který pořádají Lucie a Michal. Nejen ti, kteří doběhli až do nočního cíle, získali v tombole a znalostních otázkách cyklo-ceny. Hlavní odměnou ale byl zážitek - z obrázků, z povídání. Zážitek radostný (Vlasák-Srí Lanka ) i hodně, doopravdy hodně dobrodružný (Kopka-Aljaška-Iditarod), obdivuhodný (Heřman Volf), neuvěřitelný (Šimčíková žena na kole v Iránu), inspirující (Adámek - 4x Evropou - a pro mne osobně hlavně Krejčí - Řecko - jeho trasou bychom mohli jet). Přes Ameriku nás profesionálně převezli pořadatelé, L+M.
A neseděli jsme jenom. Mirek a Hynek i jeli na kole (1 minutu).


Mirek a kolo Kopky

Prosinec začal schůzí. 5.12. jsme se sešli v klubu Mike u Michala Třetiny a ladili kalendáře na rok 2010.

12.12. jsme šli do pěknou cestou do blázince (tam se nám nejvíce líbily lamy) a pustili nás i ven z blázince. Zvláštní poděkování zaslouží:
- přípravné skupině (foto na webu Filabel) za trasu
- Lence za oříškové překvapení (bodhidharma.cz, cchikung.cz)
- Františkovi za chutné vinné opojení a výběr skvělé, rychlé, prostě profesionální restaurace u Huberta
- skupině Kaja za perníčky (v těch Kralupech dobře pečou!) 

Někdo se kochal:

uměním,

přírodou

a někdo jedl a pil.
25. jsme si s Hanou dali zcela zbytečně běžky do auta a šli s ze sedla Maliníku projít po Jizerkách. Tento den se nám nezdál vhodný na návštěvy, za což jsme pak na poslední akci dostali Jabloneckou držkovou.
Tou poslední akcí je již tradiční PrDi (Pražské divadlo). 30.12. jsem si nejprve prohlédli Entropu v Pražském centru současného umění . Na Staroměstkém náměstí jsme ve skutečnosti dostali Jablonecké svařené víno, Jana nám koupila kaštany, prošli jsme starou Prahou, sešli se s ostatními sekcemi v restauraci U pastýřky. Tam všichni, co byli hodní (všichni) dostali dárky.
Krásnou tečkou byla divadelní sázka na jistotu, divadlo Fidlovačka a hra Julie, ty jsi kouzelná.
 
Jizerky 25.12.
     
  Končíme 2009.
V roce deset si nasaďte čepici nebo helmu
a nastražte všechny háčky,
abyste zachytili vše krásné a zajímavé,
co se kolem vás ochomýtne.
 
Zapsal a fotil Hynek korekturu provedla a text nedoplnila Hana.
A ještě soukromá statistika, nemám si to kam jinam napsat, kde bych to nezapomněl. Ujel jsem 4719 km (po započtení pravděpodobné chyby 98% to je 4625km)
 

Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.
Translate this page to:


Na hlavní stránku HaHy