Lednové HaHy události

 

Nemá pravdu ten, kdo by neodporoval tvrzení, že v lednu se u nás, v HaHy, nic nedělo.

Začněme ale ještě Silvestrem u Vlčánka v Borotíně, kde se  ukázalo, že mnohem lepší je zábava s kytarou a zpěvem bez masáže rádia a televize (HaHy, Iva, Vlčánek s rodinou).
Než jsem usnul, myslel jsem na všechny kamarádky (a taky trochu i kamarády), na akce roku 2008, třeba i pouštění lodí po Vltavě spojené s návštěvou divadla (viz fotogalerie) a chutnání rumových pralinek.
   

Hned třetího dne měsíce běžkovce jsme se sešli v Jizerkách (Eva, HaHy, Iva, Mirka, Vlčánek o Noře nemluvě) v Hraběticích a uběhli 22 km (JD přehrada, Hřebínek, Točna, Kristiánov, Hrabětice), ti zdatnější (Eva, Hana, Vlčánek) si přidali 11 a v pekelném tempu z Točny ještě oběhli Krásnou Máří, Rozmezí a šup na Kristiánov). Polévkový závěr s vánočním sladkým bonusem byl tentokráte u Mirky.
   


Za týden jsme jeli do zahraničí. Polské Jakušice byly o trochu plnější, asi proto, že Honza Suchý a spol. se připravovali na druhý den na Jizersku padesátku. Mimochodem Honza nás a Hostivice pěkně reprezentoval a umístil se na pěkném místě před Zemánkem z družstva Rumový expres a Petržílkou z SKK Zdravý duch (viz jiz50.cz).
Naši partu (Eva, HaHy, Jana, Mirka, Zlatka, Zdeněk) mile překvapilo setkání v Orle s Mirkem a Mirkou (H.), nemile pak horší úprava trati na části cesty zpět. Já byl zklamán svým slabším postřehem v cíli, prošvihl jsem převlékání až na kůži jedné z účastnic zájezdu. Omluva pak patří těm, co byly postiženy roztržením party na jedné z křižovatek. Naštěstí jsme se sešili. Délka zahraniční trasy 21 km. Chuťové pohárky byly naplňovány u Evy.
   


Výlet sedmnáctého dne běžkovce se mi moc nelíbil. Všechna děvčata (Eva, Hana, Jana, Mirka, Rudy), na výletu v Pasekách měla oči jen pro Zdeňka.
Ten se mi to snažil vynahradit výukou správného bruslení, čehož následek byl ten, že při snaze o přesné plnění dobře míněných rad jsem zastavoval místo abych elegantně zrychloval. Pak na mne všichni všude čekali. Má nálada klesla. Nosič Hana mne pak důrazně prosila "JEĎ UŽ PROSÍM TĚ, JÁ SI TO UDĚLÁM SAMA", když jsem nešikovnou manipulací z batohu na jejích zádech zádech vyvrhnul termosku na sníh.
Popravdě řečeno, byl to nejkrásnější lyžovýlet, páč tratě byly pěkně upraveny, minimum lidí, v Turnovské chatě jsme si k jídlu sedli a k tomu všemu bylo parkování zdarma. Ujeto a ubržděno 15km
   


Kdo si myslí, že den svých 25 narozenin (z každé strany) Hana strávila v křesílku obklopena rodinným kruhem, ten Hanu nezná. Budíček v 7:30, nástup do auta a s Haniným bráškou Pepíkem a švagrovou Ivčou jedeme na Jizerku. Bukovec, Joukl, kolem Jizery, Knajpa, zpět od Joukla k Hnojovému domu.
Pod Bukovcem si pak Pepik vyzkoušel sněhokolojednopásák (video ).
Po návratu do hnízda Hana nadšeně pokřikovala při čtení tun SMSek nejen od účastníků dobývání hory Nedvězí klubem Mike. Bohužel jen v jedné zprávě (od Mirky) bylo blahopřání ke správnému věku.
     
     
Zapsal a fotil Hynek korekturu provedla a text doplnila Hana.

Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.
Translate this page to:


Na hlavní stránku HaHy