Staníkova 7.guma

Po čilé přípravné korespondenci, jejíž rozvláčnost rázně ukončila Jana rozdáním úkolů (kdo bude vařit, kdo nakupovat dary, kdo péct a kdo v kolik kde přistaví auto). Jak řekla, tak bylo učiněno. Vráťa nás dopravil k horskému vůdci, zde kratičká přestávka (ano, uhádli jste, na čůrání), vyjíždíme z šedé mlhy nížin a do slunečných hor a v 10:44 již servisman Zdeněk dává mázu všem leštičům stop, hlavně Marcele, která má stejně jako Neumannová na každou akci nové lyže. Jen Vráťovi odmítá namazat šupinky, i když ten se toho dožaduje.

Pak již vyjíždíme a Vráťa se rozchází do krajiny pozorovat kontrast modré oblohy, bílého sněhu směrem na Kristiánov. Vráťa vzpomíná na svého kamaráda z Rychnova, který mu poradil tyto nové lyže a přemýšlí, který vražedný nástroj bude nejlepší (přeháním jen trochu). Abychom prošli větší část horstva, dělíme se na rozcestí pod sedlem Holubníku, abychom se na Žďárku opět sešli. Kolem sněhového zvířectva (foto Vráťa) své stoupání končíme na Rozmezí a vychutnáváme sjezd k přehradě. Závěrečný pruďák od hráze stoupáme s lyžemi na zádech, jen praví muži Zdeněk a Vráťa jej zdolávají "lyžmo".

   

U Zdeňka měníme svou IMAGE a z horalů se stává společenská smetánka, lvi a lvice salónů, gentlemani a královny... Přemisťujeme se do Pivní pohotovosti (restaurace s ubytováním za 90,- (ale Ivo, klidná noc, bordel jsme dělali jen my)) a pak do hospody, jejíž polovinu má pronajatu Staník.

   
Objímačka, blahopřání, dáváme Staníkovi nejen 7 gum značky Primeros-Kostka a již se vrháme do víru společenských příjemností:
 - pivo
 - guláš
 - víno
 - tanec (Eva mě naučila polku s točením na druhou stranu tak, že jsem ji pak uměl tančit i s jinými, než s ní)
 - líbání
 - drbání
 - objímání
Vše doprovází profesionální kapela UQ BAND LIBEREC (4 hudebníci se skvělým konferenciérem), Staníkovi kamarádi. Vrchol večer ale teprve měl nastat.
 
V lokále se ozývá hudba z Limonádového Joea:
Když v báru houstne dým,
tak nad likérem svým,
sním o tom, kdy přijde on,
mého srdce šampióóón...
a okolo výčepu a kulečníkových stolů vchází dámy sice pochybné pověstí, ale krásného vzezření a v NÚ garderobě. S cigárami v ústech obchází jednotlivé pány, ale až na podiu nachází toho pravého šampióna. V ten okamžik začíná bujný tanec a vyhazování nohou do výšky, které je zakončeno květinovým uspořádáním, kdy okvětní lístky jsou tvořeny sukněmi dam a uprostřed květu ční pestík Staník ozdobený dámskými podvazky. Nemělo to chybu!
Tím se zábava rozproudila ještě více, poznáváme se blížeji s družstvem volejbalistek, které vytvořilo toto umělecké dílko. Až po třetím vyprošeném přídavku kapela po půlnoci končí a my jdeme do hajan.
 
Nedělní ráno je pomalé. Pomalu vstáváme, pomalu se myjeme, pomalu jíme, pomalu pijeme čaj z hrnečků i zavařovacích sklenic a pomalu se poposouváme z Liberce do Jablonce, přes totálně zacpanou silnici, zvláště pak nezodpovědným předjížděči kolony, ze kterých se posléze stávají couvači zpět podél kolony a jsou Zdeňkem oprávněně důrazně napomínáni. Bedřichov i Hrabětice ucpány.
Naštěstí nás vůdce vede jistě na otočku autobusu do Jindřichova - ke Kolečku. Můžeme tedy po poledni vyrazit vzhůru a vzhůru až ke Královce. Já to ve čtvrtině vzdávám a věnuji se uměleckým fotografiím a tréninku stylu na Kolečku, ostatní hrdinně stoupají přes Severák až ke zcela obsazené Prezidentské. Musí tedy vzít zavděk horkou griotkou v Kapličce, alespoň se jim lépe jede z kopce dolů - bez zábran.
Ve stejný okamžik, kdy slunce líbá obzor se schází obě skupiny.
Už se těšíme na další nandavání gum! Děkuji za všechny za všechno všem
   
Zapsal a fotil Hynek
a Vráťa korekturu provedla Hana.

Kliknutím vstoupíte do fotogalerie, kde byly úmyslně vynechány některé fotky. Uvidíte je na konci ledna v MB

Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři. A to je KONEC:
 


Na hlavní stránku HaHy