Přes Pecku do pohádky Lesa Království

Protože nevyšlo nikomu z kamarádek a kamarádů abychom vyjeli na Kozákov, vyjeli jsem do království. Nasedněte s námi do sedel, nohy do ťapek a pojeďte tedy s námi alespoň obrázkovým leporelem:
 
   
Odjeli jsme hodinu před dvanáctou od chaty mé sestry (tam jsme dojeli s tatínkem) z křižovatky a Klepanda kousek od Syřenova, Ždáru a Oujezdců (někdy Vás tam vezme na jídlo...)    
Nenechali jsme se zmást chybějící červenou nad žlutou dojeli do Nové Paky....    
... kde nás čekalo překvapení. U příjezdové silnice od Jičína je... Jak to nazvat? Servis? Prodejna? Muzeum? No prostě mají tam spoustu starých aut, část je opravená a připravená k prodeji část před renovací. Ochotný pan Komárek nás pozval dovnitř i když měl mít polední přestávku. Věty "A ty kola si dejte raději dovnitř!", "No jasně že smíte vlézt dovnitř a vyfotit si přistrojovku" charakterizují jeho vstřícnost. Koho zajímá víc, tak: autosluzby-koncicky.cz    
ano, je to Gotwald    
První cíl byl v době oběda před námi. Ne není to ten komín, vlevo, ale zřícenina hradu Pecka za ním.    
Než jsme na hrad dojeli, tak jsme potkali skutečně specifický vozík, o jehož obsah bylo skutečně dobře postaráno. Kdo by domnívá, že hoši před sluncem chrání stříškou nemluvně, tak se mýlí. Je to soudek piva. Za foto požadovali 65.50,- za osobu, ale neuvedli číslo účtu, tak si myslím, že to nemysleli vážně. A ještě poradili kudy na hrad na kole.    
Tak to je ona, zřícenina hradu v obci Pecka. Prohlídku ve 14:00 jsem vynechali, hlad byl větší, než touha po historii.    
Odolali jsme cukro-lákání pro turisty, nedali si točenou zmrzlinu...    
... ale dali si točené Novopacké (Hana ohodnotila jako přetlakové s příliš mnoho bublinkami) s borščem a vlastní bagetou.
Ještě jsem obešel místní barokní kašnu se sochami po obvodu a jednou prémiovou na sloupu.
   
   
Pohádkové království - to je první dojem, když vidíte stavby na hradní hrázi přehrady na Labi před Dvorem Králové. Stavba přerušená válkou byla započata 1910 a ukončena 1919. Doporučujeme jako výletní cíl Další info na: kralovedvorsko.cz nebo interregion.cz 
 
   
Při cestě zpět jsme zavzpomínali na Milenu, doufám, že si dobře pamatujeme, že se "lázňuje" v Lázních Bělohrad.    
Zpět "doma" v půl sedmé nás již čekal v posledních teplých paprscích amerikán na důchodu. No řekněte, jestli tak tatínek nevypadá.    
K dispozici je i náčrtek/mapa.
Tentokráte zde NENÍ fotogalerie. Pokud byste měli zájem, napište mi.
   
Zapsal a fotil Hynek

Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.


Na hlavní stránku HaHy