MMM - HaHy v

Mladé Boleslavi, Michalovicích, museu
Vzorový podzimní víkend, přesně takový, jaký má být:
- pošmourný
- vlhký
- šedivý
- s padajícím listím
ideální pro pesimistický pokles nálady, pro úvahy o vhodnosti zimního spánku či vhodnosti výběru praotce Čecha.

Abychom těmto nebezpečným náladám předešli a bojovali společně, dal si spolek HaHy sraz v pátek Mladé Boleslavi. Jako první v pátek 5.10 přijel Milan s Evou. Ta se chtěla omluvit až na sobotu, ale Hy i Ha si zameškaného hovoru z poledne všimli  až pozdě, když už Eva byla prakticky na cestě. Protože listopad máme jako kultůrovec, večer jsme byli na Krásce v nesnázích. 4 : 1 zvítězilo kladné hodnocení.

   

   
Chuděrku chrchlající Evu necháváme v sobotu doma a oslabená společnost posílená o čtyři psí Noří nohy se sešla na okraji přírodního parku Radouč s MaVr a za veselého klepání kapiček na kapucky (zvuková ukázka) vesele hupkala k zřícenině hradu Michalovice s nakloněnou věží Putnou.    
Hrad dobyt nebyl, zbaběle jsme ustoupili před drátěným plotem. Mezi stromy podél Jizery jsme došli do Debře a v 11:59 jsme bušili na vrata nové restaurace Krajní mez. Otevřeli nám a na stole za chvilku stály Svijany a pak i teplé polévky (o tatranském kuřeti nemluvě). Při pojídání šlehačky na vídeňské kávě píšeme Rudy: "Kde se loudáte?" a v zápětí se z její SMS dovídáme: "My jsme už dvě hodiny u vás, u Vorlů, a dáváme si Evou Grog".    
   
S grogovou partou se setkáváme u vchodu do škodováckého automusea, které pečlivě procházíme. Dle fotografií průvodcoval Staník.    
   
   
Vypadá to, že v MB budeme přezimovat, alespoň dle zásob, které ostatní (ještě Jana a Zdeněk) přivezli. Ale pochlapili jsme se. Při výuce výpočetní techniky a následné plodné debatě jsme vše do sebe uložili. A aby nám to vydrželo, nedělní procházku jsme vynechali a rozjeli se domů. Hlavně dřív musela Rudy, protože dostala domácí úkol z výpočetní techniky.

Ještě musím doplnit, že sobotní besedy se účastnila i Lenka, která využila okamžiku, kdy se její chlapec sprchoval a přes SKYPE s námi hovořila. Už má i vlastní SKYPE jméno. 
   
   
     
Zapsal Hynek fotil Milan a Hynek korekturu provedla a text nedoplnila Hana.
 

Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.


Na hlavní stránku HaHy