Jarní směska

Jaro tady (píši 9.4.2005) a já Vám ještě nedal vědět o akcích v zimě. A to už máme za sebou i několik akcí na kole pod jarním sluníčkem. Pokusím se svůj skluz spláchnout jedním vrzem, takovou eintopfem.

Dobrým začátkem bude, když si vypůjčím obsah e-mailu Ivy, která popsala poslední zimní sobotu a svou jarní neděli:
Tuto sobotu (19.3.) jsme se vcelku důstojně rozloučili se zimou - tradičním běžkováním po Jizerkách. Den to byl nad očekávání jako malovaný, kvalita sněhové pokrývky pak poněkud pokulhávala. Alespoň se urodilo několik pádů, ba i držkopádů a tak bylo i veselo.
Nechybělo ani malé dráma se šťastným koncem - to když se zaběhla Nora, kterou však páníčci v poměrně krátké době našli.
A v závětří Kapličky v Hraběticích jsme si přiťukli teplou griotkou - na úspěšně sněhovou právě uplynuvší zimu, na zimy příští, taky tak bohatě bílé a hlavně na příchod již očekávaného jara, které se stejně již tak trochu tetelilo ve vzduchu.

To astronomické přišlo v neděli. A bylo více jak vábivé, podbízivé, svádivé - prostě nešlo odolat. A tak jsem oprášila a nahustila kolo a hurá do terénu! Přes Bohnice serpentinou dolů k ZOO a Trojskému zámečku, po lávce přes Vltavu, Lysolajemi na Černý Vůl a Tichým údolím do Roztok. Měla jsem v úmyslu nechat se převozníkem převést na protilehlý vltavský břeh. Ale ouha - cedule pomalu jak vrata "Až do odvolání se nepřeváži". Zřejmě pro velkou vodu, které bylo fakt hodně - hnědavě kalná se mlela a hrnula po proudu kupředu. Na druhém břehu řeky jsem si všimla 8-10 cyklistů, právě překonávali cca 200 metrů dlouhý zatopený úsek - voda se zde vylila z břehů a sahala do výšky dobrých 30-40 cenťáků. Někteří cyklisté vodu zdolávali suverénně, jiní roztomile žensky pištěli, ale úspěšní byli všichni. Mně nakonec nezbylo nic jiného, než se vrátil do Prahy po silnici a vyšplhat se do Kobylis kolmou ulicí Trojskou. A tak mám v suchu první jarní cyklokilometry - je jich rovných pětačtyřicet a hřejí na duši. Ačkoliv tělo je trochu rozlámané, dílem po sobotním běžkování.


Svačina na točně. Iva s asistentkou
Norou

Vždy mě překvapí nízký stav hlavového
porostu, když mě někdo fotí.

Výhled z Krásné Máří

Tak tolik bylo sněhu!

V závětří je dobře

Po najetí myší:
Milan nevydržel, Iva jede furt...
Chcete-li vidět velké fotky,
klikněte na: galerii Poslední zimní 

 

 Abyste viděli,
 že jsme nejen
 jedli a pili,
 najeďte myší na
 černý čtverec
 vpravo ---->
Ve čtvrtek 24.3.2005 nás Lenka přivítala v Praze a po koštu vína jsme za stálého ucucávání došli do Černé labutě na představení VYUČOVÁNÍ DONY MARGARIDY s Ester Kočičkovou. Na představení vyrušovala nejvíce (v souladu se svou rolí) Hana.
 

 

První jarní společnou akcí byla v sobotu 2. dubna tradiční výprava do Rožďalovické cukrárny. Tentokráte kromě HaHy jeli i silně navlečení Jana a Zdeněk (na silničním kole). Že cukrárna funguje jak má, dokumentují následující obrázky.

Zdeněk koupil Janě rakvičku (nevím proč nekoupil i věneček). Káva skvělá, ceny normální, obsluha příjemná, WC obrovské a čisté.

Obrázek vlevo se po kliknutí zvětší.

Obrázky dole se nezvětší, hrozí poslintání klávesnice.

-


První dubnová neděle svým počasím lákala k vyjetí na kole. Po hojné korespondenci padlo rozhodnutí, že pražská sekce HaHy se setká s boleslavskou v Kostelním Hlavně. Zajímavé je, že ač jsme vyjeli proti časovým plánům, setkali jsme se takřka na vteřinu přesně. Pobesedovali jsem v místním kulturním středisku U pomníku (autobusové zastávce), ochutnali pivko a čaj Lence paní hospodská dokonce odnesla až ven, mimo svou provozovnu. Hana dovezla vánoční cukroví a tak tato výprava byla takovou pěknou tečkou za zimní sezonou a prvním velkým písmenem sezony cyklistické.

Plán výjezdu 13:00,
hodiny ukazují 13:25

U pomníku

Normálně je Zdeněk nejrychlejší...

Zápis & foto  Hynek, korekturu provedla a text doplnila Hana
Sem můžeš psát a reagovat i ty, čtenáři.


Na hlavní stránku HaHy