První jarní (deštivá)

Prolog: Celý týden bylo jaro, takže bylo jasné, že s lyžovačkou jsme letos skončili a kolo to jistí. Ve středu jsme podnikli zahřívací jízdu a na sobotu plánovali první jarní celodenní výlet. V sobotu však bylo vše jinak:
  Ráno jsem dlouho a rozvážně ležel v posteli a přemýšlel. Hana vstala jako srnka, vzala Noru a šla nakoupit. Mezitím se mi podařilo vstát a abych nezdržoval, oblékl jsem se hned do cyklistického. Ukázalo se, že to nebyl až tak dobrý nápad, protože počasí moc k cyklistice nevyzývalo. Dokonce i Hanička váhala, jestli ano nebo ne.

V okamžiku, kdy chvilku z nebes přestala padat voda jsme se oblékli, v mém případě s rýmovým nosem spíše navlékli a hurá na oslavu jara. Vyrazili jsme na sever podél Jizery a asi tak na devět a půl minuty dokonce při stoupání do Zvířetic i svítilo sluníčko. Vypadalo to, že bude nádherný jarní den a my si to pěkně užijeme. Moc rozkvetlých květinek jsme zatím neviděli, ale jednu zajímavost ano, okno plné hrnků. Při nějaké společné jízdě se zde můžeme příště zastavit a o nějakou keramiku rozšířit své umělecké sbírky.

Pak nám to skoro vyšlo. Přesně ve dvanáct hodin jsme byli v Plužné před restaurací, kde dobře vaří, kde jsme byli na moravském bále, oba při pošmourném počasí nažhaveni na polévku. Jen jednu drobnou vadu to mělo, otevíralo se až v 17:00.

Poobědval jsem tedy "na stojáka" korn a sekačku v útulné autobusové zastávce. Při cestě do Katusic jsme jen trochu vyplašili stádo daňků. Pak naše cesta měla azimut na Vrátenskou horu, ale objevily se první kapky. Zaváhali jsme a pak Hana-krk otočila hlavu-Hynka, oba jsme otočili kola a vraceli se zbaběle zpět.

Ukázalo se to jako rozumné rozhodnutí, za chvilku přišla na řadu i pláštěnka, naštěstí nám vítr přál a vál příznivě zprava a zezadu.

 
Projeli jsme kolem skoro rozvodněné Jizery, hodili očkem po rybářích, kteří také  využili k lovu první jarní den. Dojeli domů a mohli konstatovat rekord letošní sezóny, bez jednoho kilometru padesátka! Po očistě kol jsem dostal za odměnu polévku a pak se s Hanou těšil na letní vedra v Burgundsku.
Statistika
HanaHynek
Ujeto49,2
(návrat pro dlouho
se převlékajícího Hynka) 
48.7
Převlékání12
Prům.rychl.21,4 (asi)21,4 (určitě)
Smrkaní na2,5 km2,2 km
Přestávky
svačina
/foto
/čůr.
0/0/11/4/1
Max.rychlostnezjištěno42.6
Estetičnost
vzhledu
1- (nohávky vylézaly
z nohavic)
1
Doba jízdy2:18 (asi)2:16:30
-

Zapsal a fotil Hynek redigovala a poznámkami opatřila Hana


Na hlavní stránku HaHy