Praha: Emma Srncová, Jindřišská věž a Velkolepý paroháč

28.12.2002 se uskutečnila poslední akce HAHY, kulturně poznávací výprava po našem hlavním městě. Hana zajistila vstupenky, Lenka program. Na místo srazu, museum hlavního města Prahy, dorazili jako první mimopražští: Hana, Jana a Hynek. Překvapila nás na museum velká fronta, která se kroutila až ven. Dále se muselo čekat, až někdo z musea bude odcházet, aby se uvolnily háčky v šatně na další kabáty. A aby nebylo strastem konec, v občersvení došel čaj.
Vše se v lepší obrátilo příchodem Lenky, která přinesla v krabičce Haně zásobu mrkve. Za chvilku dorazili Harmáčci a mohli jsme se kochat díly na výstavě Emmy Srncové - a stálo to za to. Ve dvou sálech jsme viděli její díla od počátků až po současnost. Dýchala na nás laskavost, vnímali jsme jemný humor s nádechem lehoučkého erotična.
Pak jsme se přesunuli do interiéru Jindřišské věže, která je nyní přístupná (zdarma) a obsahuje několik výstavek (foto Prahy, zvonařství, dokumenty z přestavby věže) a z vršku jsem viděli Prahu ve večerním hávu. Pak jsme poseděli v místní kavárně a hovořili zajímavě o mnoha důležitých věcech, bohužel si na žádnou nevzpomínám.
Pak následoval přesun do Japonské restaurace, kde jsem poznali mnoho čajů v různých hrníčcích. Já si dal polévku (nic moc). Vrcholem večera pak bylo představení Dívadla v Dlouhé Velkolepý paroháč a protože toto divadlo bylo postiženo povodní, byli jsem v Divadle komedie. Karel Roden v hlavní roli byl vynikající a celé představení z mého hlediska patřilo mezi tři nejlepší, které jsem letos viděl. Doporučuji.

Protože jsem k Vánocům dostal "Tikyťák", přikládám fotodokumentaci. Fotografie z výstavy jen vzdáleně připomínají dílo umělkyně, nemohou vyjádřit skutečnost. Tímto se paní Srncové omlouvám.
Kliknutím na obrázek se vám v novém okně otevře větší obrázek. Pokud chcete vidět fotky v originální velikosti klikněte sem na seznam Velké foto. Chcete-li skutečné papírové fotografie, dejte vědět Hynkovi.
Další odakzy
Nákup obrázku Emmy Srncové
O výstavě
Náhledy obrázků vytvořeny s programem IrfanView.